hardlopen

Trappetjes, vliegen in het donker en hartjes lopen!

Brrr, het was koud deze week! Toch heb ik drie keer gelopen en alle drie de keren deed ik iets anders.

Trappetjes

Best een klim hier en daar

Maandagavond zou ik eigenlijk met Patricia de GL2RR Skyrun lopen, maar het hagelde en sneeuwde hier de hele dag en voor de avond waren de voorspellingen ook niet best. Ik besloot thuis te blijven; ik baalde wel ontzettend want ik had er zin in. De dag daarop waren de winterse buien weer wat opgeklaard en gelukkig was het hier ook niet zo glad. Ik trok mijn hardloopschoenen aan en besloot op het laatste moment weer eens richting Park Overbos te lopen.

Waterpartijen vanaf de brug

Dit park is gebouwd op een soort viaduct over de snelweg heen en bestaat uit waterpartijen, geasfalteerde paden, heuveltjes en trappetjes. Een goede plek om verschillende trainingen te doen dus! Uiteindelijk liep ik zo’n 6 km met veel trappen en heuvels tussendoor. Best pittig, maar wel heel leuk om te doen. Hier en daar was het toch nog wel oppassen met sneeuwresten en bevroren plassen.

Vliegen

Woensdagavond stond er een looptechnieken-clinic op het programma. Ik kleedde me om, en stond op het punt op de fiets te stappen toen bleek dat ik de starttijd verkeerd onthouden had. Ik dacht dat de clinic om 19:30 begon, maar dat bleek de eindtijd te zijn. Wat ontzettend balen, weer ging er een avondrun mijn neus voorbij.

Tenzij …

Ja doei. Ik was al helemaal omgekleed, dus nu zou ik lopen ook. Ik deed mijn Lite Belt om, stapte de deur uit en liep een kleine interval rond de wijk. Het ging zo ontzettend lekker! Geen last van mijn kuiten of bilspier, geen kip op de weg, heerlijke muziek in mijn oren.

Ik keek niet echt op mijn horloge maar versnelde als ik daar zin in had en nam weer wat gas terug als ik er genoeg van had. Op een gegeven moment liep ik echt echt lekker, het was wel een beetje zwaar maar ik had het gevoel dat ik vloog. Een blik op mijn horloge vertelde me dat dat ook een beetje zo was: ik liep al een aardige tijd 5’30” ! Wow!

Hartjes en sprinten

Allemaal op een rijtje :)

Zaterdag was het weer tijd voor de Running Club en eenmaal op de parkeerplaats in het bos aangekomen bleek al snel dat we iets ludieks gingen doen voor TomTom – in het kader van Valentijnsdag kregen we allemaal een rood shirtje aan en gingen we proberen om een hartje te lopen op de kaart. We waren met een behoorlijke club, want we kregen ook versterking van de iRunners, erg leuk!

Gouden zonlicht

Het was prachtig weer, wel flink koud en hier en daar lag er nog sneeuw, maar de zon scheen laag door de bomen heen en zette alles in een gouden gloed. Na het hartje – geen idee of dat goed gelukt is trouwens – was het tijd voor de echte training: opnieuw intervallen in blokjes van ongeveer 1400 meter. De eerste twee zijdes liepen we tempo twee (je moet hier nog kunnen praten), de derde zijde werd tempo drie en de laatste zijde was het de bedoeling dat we zouden sprinten.

Er lag zelfs nog sneeuw

Het eerste blokje ging me redelijk af, al was ik wel stijf (ik denk van de kou). Aangezien de rest allemaal behoorlijk wat vlotter loopt dan ik, sloeg ik het tweede blokje over en deed weer mee met de derde. Mijn horloge had het inmiddels begeven. Ik had hem niet goed genoeg opgeladen en onder invloed van de kou liep hij veel sneller leeg dan normaal. Ik liep echter met een loopmaatje mee en kon haar wonderwel goed bijhouden. Zij hield de pacing bij.

Het laatste stuk sprintten we samen en echt, als je samen loopt haal je toch altijd meer uit jezelf. We eindigden de sprint op 4’11” ! Daarna was het wel even vechten voor adem, maar wat is het toch gaaf als je dat soort snelheden weet te bereiken als je dat normaal nooit doet!

Op dit moment geniet ik heel erg van het lopen op de korte afstanden. Het variëren in snelheden bevalt me heel goed, zo houd ik het interessant voor mezelf. Nu nog even pushen naar die 10 km en ik ben klaar voor de komende wedstrijdjes.

Wat vind jij leuker om te lopen? Korte, middellange of lange afstanden?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.