hardlopen

Favoriete hardloopnummers van 2015

Het einde van het jaar komt heel snel dichterbij, en dan ga je toch terugkijken naar het afgelopen jaar. Pasgeleden kwam mijn terugblik op 2015 online op JKR, deze zal ik binnenkort hier ook nog wel even posten. Voor nu iets anders – wat waren mijn favoriete hardloopnummers dit jaar?

Er zijn altijd van die nummers die je bij blijven in een jaar. Of het nu een nummer is dat ten tijde van een race op een geweldig moment voorbij kwam, of misschien tijdens een training, of misschien is het wel een nummer dat je altijd blij maakt op welk tijdstip dan ook …. je blijft ze je herinneren. Vandaag laat ik je vijf nummers zien die het voor me deden dit jaar.

#5: Lovers On The Sun – David Guetta ft. Sam Martin

Damn, wat is dit nummer lekker. Het duurde even voor ik hem in mijn Spotify running playlist had staan, want ik hoorde hem iedere keer op de radio en vergat vervolgens te luisteren wie het uit bracht. Een rondje Shazam bracht helderheid en sindsdien is hij tijdens trainingen niet van mijn koptelefoon te slaan. Lekker!

#4: Pon de Replay – Rihanna

In het dagelijks leven luister ik echt amper naar Rihanna, maar dit nummer komt op een of andere manier altijd voorbij zeilen tijdens wedstrijden. En dan vaak ook nog op zo’n moment dat je het net even nodig hebt. Het heeft zo’n lekker ritme, en zeker als het stukje met “Run, run, run, run, everybody move, run” voorbij komt loop ik alweer te huppelen ook al had ik daarvoor het gevoel dat ik dood ging 🙂

#3: My Body – Young the Giant

“My body tells me no, but I won’t quit, cause I want more!”

Op de woorden van dit nummer kwam ik afgelopen Bruggenloop over de finish, en oh wat waren die woorden waar. Ik had in de laatste kilometers even een beetje doorgedouwd om wat verloren tijd goed te maken en ik begon het behoorlijk te voelen, zo zeg. Maar toen kwam dit nummer langs en vond ik toch nog een restje energie om de snelheid vast te houden en een mooie tijd neer te zetten, lekker!

#2: Running up that Hill – Placebo

Het oorspronkelijke nummer is natuurlijk van Kate Bush, en dat vond ik al lekker, maar deze cover van Placebo is nog veel lekkerder. Ook hier zit zo’n onweerstaanbaar ritme in dat je voortstuwt, vooruit vooruit vooruit!

Dit nummer sprong er voor mij bovenuit afgelopen CPC, toen ik de 10 kilometer liep. Ik had net een nieuwe looptechniek geleerd, en pastte die toe (middenvoets/driepuntslanding, wat chi-running technieken) en zo hey wat ging die race lekker. Dit nummer kwam voorbij in de 9e kilometer. Het jaar daarvoor ging ik op dat punt helemaal kapot en hier was het mijn snelste kilometer. Mooie herinnering!

#1: Run Home – And So I Watch You From Afar

Voor mij bij verre de beste herinnering van het jaar, waar het muziek betreft. En niet bij een race, maar gewoon random bij een training. Ik was net weer gestart met de halve marathon training, het liep een beetje tegen het einde van de zomer geloof ik, maar het was heel mooi weer op een vrije vrijdag.

Ik liep die dag volgens mij zo’n 14 kilometer en ik had een prachtige route uitgestippeld van mijn huis door een mooie woonwijk en daarna zo de weilanden in. En daar tussen de weilanden met de strakblauwe lucht boven me kwam dit nummer voorbij. Er was geen kip op de weg, en ik werd er zo happy door dat ik daar in mijn eentje op dit nummer heb staan dansen en springen.

Iedere keer als dit nummer voorbij komt denk ik daar weer aan en begin ik weer te grijnzen. Heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.