hardlopen, on my way to 21k

Back on track? Het zwarte gat …

GADVERDAMME! Ik had me zo voorgenomen niet halsoverkop in een gat te duikelen na de halve, schreef er zelfs een blogpost over, en toch gebeurt het he? Na de halve kakte ik een beetje in en verdorie wat was het lastig om de schoenen weer onder te binden.

Nu had ik ook wel een paar goede excuses hoor. Nee echt! Na de halve voelde ik me best prima, maar bij de Running Club, de zaterdag erop, voelde ik toch dat de peesplaat onder mijn rechtervoet een optater had gehad. Ik heb daar een kilometer of drie gelopen, maar ben uiteindelijk toch tijdens de training naar huis gegaan omdat ik bang was dat ik de boel zou verergeren. Dan maar een weekje langer rust toch?

Vervolgens dacht mijn lijf volgens mij, ha! Zo! Die halve is achter de rug, tijd voor een griepje. Beetje koortsig, snotterig. Weer een week voorbij. Daarna werd het niezen hoesten niezen hoesten, de conditie kelderde naar beneden. Ik ging nog een paar dagen naar Engeland, nam wel de hardloopschoenen mee, maar de dag dat ik wilde gaan lopen hoosde het werkelijk (denk in drie seconden doorweekt) inclusief windkracht 8, dus nee, dat werd hem ook niet.

Vervolgens werd het ontzettend druk op mijn werk en kreeg ik tegelijkertijd – oh ironie – te horen dat mijn contract definitief niet wordt verlengd na 1-1-2015. En dat was een beetje de doodssteek. Het is zo’n stomme situatie. Mijn collega’s, manager en diensthoofd willen me allen bijzonder graag houden en ik bekleed een functie die je niet zo maar vervangt. Een fusie en daarbij behorende vacaturestop – en stopzetting van alle tijdelijke contracten – gooit roet in het eten en daar is helaas helemaal niets aan te doen. Ik zit helemaal niet lekker in mijn vel en de zin om te lopen was compleet de bodem in geslagen.

STOM STOM STOM.

Gewoon een beetje mijn eigen adviezen vergeten dus … van lopen wordt mijn conditie en gesteldheid beter en lopen is ook goed voor mijn geestelijke gezondheid. Van niet lopen word ik humeurig, chagrijnig en onrustig. En dus ben ik langzaam weer begonnen met opbouwen.

Running Club

 

Vorige week zaterdag was mijn eerste echte training weer bij de Running Club, dat viel best tegen. Maar goed, dat krijg je als je een maand niks noemenswaardigs hebt gelopen. Vandaag liep ik een korte snelle ronde door de wijk, en dat ging een heel stuk beter. Bam, meteen een onofficieel pr op de 1KM en de mile. Ik loop gewoon beter bij lage temperaturen, en mijn voet is ook helemaal hersteld. Vanaf nu wil ik ook echt weer proberen om tijdens werkdagen te lopen, maar met de vroege donkere avonden en de overvolle wegen, en dus lange reistijden, wordt dat wel een uitdaging. We gaan het zien.

Voorlopig heb ik me ingeschreven voor de halve marathon tijdens de CPC in maart. En ik speel met de gedachte om de halve marathon in Edinburgh te gaan lopen. Genoeg weer om naar toe te trainen dus. Doel is om sneller te lopen dan de halve in Amsterdam, naast mijn snelheden op de 5 en de 10 kilometer verbeteren. We gaan er weer voor! (Oh ja, en vanaf januari is er iets heel leuks, als het doorgaat. Maar dat vertel ik lekker nog niet haha!)

Bron foto’s: Paul van Rooijen

2 thoughts on “Back on track? Het zwarte gat …”

  1. Pff.. Hoeveel ellende wil je hebben. Een blessure, ziek, je baan weg. Maar fijn dat je het hardlopen weer hebt opgepakt! Was het trouwens niet ontzettend kou met zo’n 3/4e broek aan?

    1. Nee hoor, niet koud! Mijn vuistregel is, kleed je alsof het buiten 10 graden warmer is dan het daadwerkelijk is. Daar was het zo’n 7 graden dacht ik, dus dan kan 3/4 prima!

      Tja, schoot niet op deze maand he? Komt wel weer goed hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.