Christina Hammer
Events, hardlopen

Bam! Kapow! Boksen en Grllllpower met Anita Active!

Er is niks zo leuk dan verrast worden – en dat overkwam mij vorige week woensdag. Want toen bleek dat ik uitgenodigd was voor een superstoer evenement in het Antwerpse door niemand minder dan Anita since 1886, een prachtig ondergoedmerk dat ook met zorg gemaakte sportbh’s verkoopt. Een robbertje boksen met een vier-voudig wereldkampioene? Count me in!

Voor dat ik echter zover was, was het nog een hoop paniek-geregel. Ik kwam woensdagavond uit training vandaan en dacht – al hangende in bad – goh, laat ik Instagram eens updaten naar de allernieuwste versie. Al was het alleen maar om dat kekke gekleurde icoontje te hebben. Nou, buiten dat nieuwe icoontje lijkt Instagram ook haar interface wat duidelijker te hebben gemaakt, want ineens viel mijn oog op een persoonlijk bericht dat ik tot nu toe totaal niet had gezien. Oeps.

Het berichtje bleek er ook al sinds 11 april te staan en ging over een uitnodiging, maar mijn email adres was benodigd. Al helemaal denkende dat ik waarschijnlijk iets heel leuks had gemist, besloot ik er toch een antwoord op te geven. Wel zo netjes, en dan kon ik meteen mijn excuses aanbieden dat ik niet had geantwoord. Wat bleek? Degene die het berichtje had gestuurd was de marketing manager voor Anita, ze was toevallig online en de uitnodiging ging over een boks-evenement … de volgende dag. En ik kon nog mee. Ok, dat wordt even creatief zijn.

2016-05-12 15.34.12

Een half uurtje regelen, een aantal whatsapps met mijn eigen projectleider en een rondedansje door de badkamer verder was het een done deal en kon ik donderdagmiddag vertrekken naar Antwerpen met als vooruitzicht een pittige workshop van Christina Hammer, vier-voudig wereldkampioene in haar klasse. Samen met nog een hoop verzamelde Nederlandse en Belgische (blog)pers. Hoe ontzettend leuk!

Anita

Toevallig was ik niet heel lang hiervoor zelf op zoek gegaan naar een aantal goede sportbh’s maar eigenlijk vond ik het maar moeilijk. Welke maat, waar te koop, welke support? Ik eindigde met een aantal Hunkemöller bh’s waarvan ik nog niet zo goed weet hoe ze het doen. Daarom vond ik het maar wat interessant om een ander merk uit te proberen natuurlijk.

Anita is echt een mooi merk. Tijdens een gesprek na afloop van de boksclinic merkte ik wat een passie er uitstraalt van de medewerkers die mee waren naar het evenement. En terecht ook wel denk ik. Anita maakt (sport)bh’s van mooie stoffen van Europese bodem. De sportbh’s worden niet machinaal vervaardigd, maar door een groot aantal naaisters die de onderdelen met de hand vervaardigen en in elkaar zetten. De bh’s met cupnaden worden in elkaar genaaid, de bh’s zonder naad worden met een speciaal procedé in vorm gebakken, waarbij ook nog eens een extra luchtdoorlatendheid ontstaat. Ook bestaat de bh uit twee verschillende stoffen op elkaar – een hydrofiele (water aantrekkende) laag op de huid en een hydrofobe (waterafstotende) laag daar overheen. Hierdoor wordt vocht des te sneller afgevoerd en krijg je geen vervelend klammig gevoel.

Naast sportbh’s in allerlei vormen, soorten en maten maakt Anita ook nog eens lingerie en swimwear, waaronder ook een prachtige lijn voor vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan. Mooi toch?

Clinic

2016-05-12 15.34.03

Vanuit Tilburg, waar ik werk, was het een klein uurtje rijden naar de locatie van de clinic – de Antwerp Boxing Academy. Alleen – toen ik aan kwam rijden op het parkeerterrein vroeg ik me echt af of iemand een grapje met me uit had gehaald. Het was een groot, rommelig terrein met aan de ene kant de lelijke achterkanten van grijze gebouwen en aan de andere kant zo te zien een grote loods. Er stonden kriskras auto’s geparkeerd. Zat ik hier wel goed? Later vertelde een vriendinnetje van mij, dat aan kickboxen doet, dat boksscholen vaak gesitueerd zijn in dit soort gebouwen. Loodsen lenen zich enorm voor het ombouwen tot boksschool vanwege de grote ruimte en hoge plafonds.

Ik parkeerde en stapte maar uit, en was opgelucht toen er een andere dame in sportkleding ook uit haar auto stapte. Al snel zag ik de ingang, geflankeerd door banners met daarop de afbeelding van Christina. Ha, het klopte toch! Binnen wemelde het van de Nederlandse en Belgische bloggers en pers. Ik zei Saskia, Gabriella en Nydia gedag, maakte kennis met Anneloes en Jahmilla van Tough Squad (geweldig blog, gaat dat lezen mensen!) en werd hartelijk ontvangen door Marjon met wie ik de avond ervoor contact had gehad. Ik kon me ook meteen omkleden, en we keken even kritisch naar welke bh mij het best pastte. Het werd een Extreme Control variant in het zwart met mooie roségouden accenten. Wat me vooral opviel, was dat de cups niet padded waren. Dat was voor mij een eerste keer qua sportbh’s. Toch zat de bh heel stevig en comfortabel en wonder boven wonder had ik nog een decolleté ook! Score! Alvast pluspunten wat mij betreft haha!

13220759_1073536396023117_7994760575250215119_o

Al snel startte de clinic zelf met een behoorlijk pittige warming up onder leiding van Christina. Wat een prachtige meid en wat was ze ontzettend open, benaderbaar en aardig. Het werd joggen, springen, planken, skippen, noem maar op. De vaart zat er goed in en de temperatuur in de boksschool was ook niet mis, dus iedereen had al vlot een rood aangelopen hoofd, en hier en daar gingen de hemdjes al uit.

2016-05-12 16.36.33

Dat boksen is nog een ding apart zeg – samen met Saskia ramde ik naar hartelust tegen een boksbal maar man man man, daar kwam nog behoorlijk wat techniek en kracht bij kijken. Christina gaf vervolgens een demonstratie in de ring tegen een niet onverdienstelijk boksende heer en ze deed het er zo gemakkelijk uitzien! Prachtig om naar te kijken, die bewegingen.

Vervolgens mochten wij aan de bak. Twee minuten sparren met een kampioene is geen kattepis! Christina bleef zo vriendelijk en rustig, moedigde aan en gaf aanwijzingen – well done en respect. Ik had vreselijk veel lol maar bakte er weinig van haha! Dat krijg je als je voor het eerst van je leven bokshandschoenen aan hebt. Maar wat een leuk evenement was dit zeg. Ik heb van het begin tot het einde genoten.

13173060_1073534269356663_7390192366138900351_o 2016-05-12 17.14.20-1

Als toetje op de kers mochten we zoals gezegd na afloop nog met de Nederlandse delegatie van Anita een hapje eten in een nabijgelegen restaurant. Dat was niet alleen gezellig maar ook erg informatief en enthousiasmerend. Dat Anita een familiebedrijf is met een heel hecht team werd al snel duidelijk, wat een fijne en warme sfeer hing er. En natuurlijk hartelijk dank aan Arthur van Diest voor een aantal van de mooie beelden!

Anita, bedankt voor deze leuke uitnodiging en natuurlijk de mogelijkheid om een van jullie bh’s uit te proberen. Binnenkort volgt daar een uitgebreide review over, dus stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.