Week #11
weeklies

Wendy’s Week #11 – wat een heerlijke vakantie week!

 

Week #11

Wat heb ik genoten van deze vakantie zeg. Ik had heel wat dingen op mijn lijst staan om af te werken en heel veel er van heb ik kunnen doen. Soms heb je van die to-do lists waar je je maar niet toe kan zetten, en soms gaat het gewoon heel goed. Dat laatste was het geval, en daarnaast gebeurden er deze week een aantal andere heel positieve dingen. Fijn!

Maandag – Dinsdag – Woensdag

Een van de grote klussen die al heel lang op mijn to-do lijst stonden was het opknappen van mijn kantoor. In de loop van de jaren is het een soort plek geworden waar alle “rotzooi” naar toe ging en als gevolg daarvan stond het kamertje ten eerste mudvol en was het ten tweede toe aan een grondige opruimbeurt. Dat is precies wat ik deze drie dagen deed.

Kantoor opknappen

Uiteindelijk gingen er maar liefst drie hele kasten uit het kamertje en hadden we ineens een zee van ruimte. Alles wat overbodig was ging ofwel richting de storthoop ofwel richting zolder waar ik het ook meteen op de juiste plek opruimde (vaak is opruimen troep verplaatsen haha – dat wilde ik dus voorkomen dit keer). Waar mijn man en ik in eerste instantie een groot bureau deelden, maakte ik nu een eigen werkplek voor mezelf met een eigen bureautje en wow, wat een ontzettend fijne verandering was dat. We vechten niet meer om een plekje en ik heb de boel nu eens echt kunnen inrichten zoals ik het zelf wil. Daarnaast kan ik nu ook meteen uit het raam kijken in plaats van met mijn rug naar het raam te zitten. Yay!

2016-03-08 16.58.30

Mijn makeuptafeltje sleepte ik ook uit het hokje, en dat moest dus ergens heen. Goed, tijd om eindelijk de vier mega oude boekenkasten in onze slaapkamer te slopen en er uit te halen. Zo kwam er ineens een hele muur vrij naast het bed en daar staat dus nu mijn makeup tafeltje. Het enige dat er nog  moet komen is een krukje om daar neer te zetten, maar ook dat is gedaan. De boekenkasten gingen naar de stort, en een van de kastjes uit het kantoor ging naar de hal zodat ik ineens een mooie opbergruimte had voor al onze schoenen en ook dingetjes als sleutels, zonnebrillen en mijn tas. Nieuwe kapstok er naast en ik had een opgeruimd kantoor, slaapkamer en hal! Tadaaa!

Na drie dagen sjouwen was ik wel heel goed gesloopt. Hardlopen kwam er dan ook niet van. Woensdagavond ging ik wel heerlijk sporten bij Train je Leven.

Donderdag

Yes!

Donderdagochtend stond ik wel heel vroeg buiten voor een stuk lopen – voordat de spierpijn van woensdagavond zou toeslaan 🙂 En het ging weer goed! Het weer was geweldig, en ik liep de 3×5 minuten (met 2 minuten strekken / wandelen tussendoor) opnieuw pijnvrij. De verleiding is dan zo groot om er dan een vierde set achteraan te stoppen maar nee – langzaam opbouwen is het devies en ik ben allang blij dat ik weer loop.

De rest van de dag bestond uit een nieuwe kleur uitzoeken voor op de muur achter mijn bureau, en die ook daadwerkelijk ook op die muur smeren. Ook weer lekker produktief dus. Het werd een antraciet kleur, en het witte bureau steekt daar mooi tegen af. Boven het bureau komt nog een fotowall, en daar ben ik nog steeds de foto’s voor aan het uitzoeken.

A. had deze dag ook een tweede gesprek voor een baan die hij HEUL graag wil hebben, dus het was nog heel spannend ook!

Vrijdag

Vrijdagochtend hadden we afgesproken bij mijn ouders. Zij vertrekken over een kleine drie weken zo’n half jaar naar Griekenland en ik wil ze voor die tijd echt nog even een paar keer zien. Vlak voor we vertrokken kwam daar het verlossende telefoontje – A. was ook door het tweede gesprek heen en de geweldig leuke baan komt ineens heel dichtbij. Nog een assessment en …. poeh zeg, het wordt duimen geblazen. Mocht dit allemaal lukken dan is hij straks heerlijk dichtbij aan het werk – hij kan dan zelfs op de fiets. Dat is wel wat anders dan anderhalf uur enkele reis met de auto.

Kaart tekenen :)

In de middag waren we weer thuis en startte ik met het tekenen van de wereldkaart die hoort bij het prachtige fantasy verhaal dat een van mijn beste vriendinnetjes geschreven heeft. De eerste twee delen zijn inmiddels al gepubliceerd, en ze is heel hard bezig met het derde en laatste deel die bij deze trilogie hoort. Als je van urban fantasy houdt, dan moet je zeker eens naar haar boeken kijken. De Lentagon Trilogie stelt in een heel realistische, maar ook magische wereld de volgende vraag centraal: wanneer ben je terrorist, en wanneer ben je vrijheidsstrijder? En wat doe je als je tegen wil en dank meegesleurd wordt in ontwikkelingen buiten je invloedssfeer?

Er ontbrak nog een kaart, en die mocht ik tekenen. Wat een fantastisch leuke klus is dat zeg. Ik vind het heel mooi om te zien hoe een volledig door haar bedachte wereld nu tot leven komt in twee continenten met bijbehorende topografie.

Zaterdag

Zo, het is weer tijd voor hardlopen! Dit keer wordt het 3×6, eens kijken hoe dat gaat. En ja, ook dat gaat goed! Waar ik wel om moest lachen is dat ik inmiddels last krijg van conditieproblemen – ik liep meer te kijken naar of ik de 6 minuten wel haalde dan of de knie het wel goed hield haha! Nou ja, als dat het ergste is, die conditie heb ik snel genoeg terug, en zo lang het goed gaat met de knie hoor mij niet zeuren hoor!

De rest van de dag besteedde ik aan alle andere klusjes die waren blijven liggen omdat ik aan het klussen was in het kantoor. Vooral de zolder moest een beetje aan kant en de woonkamer, want die avond ging ik met vriendinnen naar een concert van Maybeshewill in Tilburg, en er zouden wat mensen blijven slapen. Op zolder is ons gastenbed namelijk 🙂

Maybeshewill

Maybeshewill was glorious en tegelijkertijd ook hartverscheurend. Het is een van mijn favoriete bands en …. *huil* …. dit is hun afscheidstour. Dat was dus nog een keertje top of the bill genieten en ze hadden er na afloop zelf ook zichtbaar moeite mee. Ik ging naar huis met hun beste album op vinyl getekend door alle bandleden. En zat tot na 2en port te drinken in de woonkamer.

Zondag

Ha! Geen kater deze ochtend. Mooi. Wel een beetje pijn mijn nek van het headbangen haha. Nou ja, als dat het ergste is … Ik fixte een stevige maaltijd in onze slowcooker, nam afscheid van mijn vriendinnetje en deed vervolgens de deur weer open voor mijn beste vriend en zijn vrouw. Heerlijk zo’n weekend met vrienden als afsluiter van een fijne vakantie.

2016-03-13 14.37.17 HDR-1 Zondag met vrienden

We maakten gebruik van het prachtige weer door een wandeling te maken door het Mastbos, en daarna speelden we Pandemic (oh nooo! De wereld wordt bedreigd door een aantal nare virussen en jij moet voorkomen dat de mensheid wordt uitgeroeid) en aten stifado uit de slowcooker. Drie flesjes wijn en heel wat uurtjes later namen we weer afscheid en ploften A. en ik in bed. Zo! Tijd voor een nieuwe week!

2 thoughts on “Wendy’s Week #11 – wat een heerlijke vakantie week!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.