hardlopen, weeklies

Hondje vangen en Running Club

Wow, het is alweer 2015! In maart staat de CPC voor de deur en ik moet er echt aan gaan trekken om op tijd op niveau te komen, merkte ik deze week. Nu was het ook wel een gek weekje, met een onderbroken run (daarover straks meer), natuurlijk oud&nieuw en nieuwjaarsdag en een compleet verregende Running Club Run.

Oudjaarsdag

Mijn hardloopweek begon dit keer op woensdag, oudjaarsdag dus – ik weet even niet meer zo goed wat ik maandag en dinsdag deed behalve luieren. Shame on me, maar goed, het is vakantie en dan krijg je dat. Woensdag was het lekker weer, er lag nog wel wat sneeuw maar niet heel veel, prima dagje om te gaan lopen dus. Ik had niet echt een vast plan waar ik heen zou lopen, dus eenmaal de straat uit sloeg ik op het laatste moment links af en liep de wijk uit via het grote fietspad langs een flinke 80 kilometer weg.

Ik liep heerlijk met mijn muziek in mijn oren, me eigenlijk niet bewust van wat dan ook, tot naast mij getoeterd werd. Ik schrok op en keek naar rechts. Wordt er nou naar mij getoeterd? Dat bleek niet het geval: er liep een heel klein hondje moederziel alleen over de grote weg met twee auto’s achter haar die het verkeer tegen hielden. Aggos! Ik bedacht me geen moment.

Ik stak de baan voor tegemoedkomend verkeer al hardlopend over, sprong over de middenberm, en stak de baan waar het hondje liep dwars over zodat ik in de berm er naast terecht kwam. Toen ik daar neerknielde en haar riep draaide ze zich meteen om en sprong zo in mijn armen. Trillend van de angst en kou. Ik denk dat ze misschien geschrokken is van al het vuurwerk die dag. Een voorbijganger in een auto stopte en bracht ons naar het dierenasiel waar ze veilig zou zijn. Hopelijk is het baasje inmiddels gevonden.

Heuveltje!

Ik besloot vanaf het asiel terug te lopen naar huis – het was zo’n vier kilometer met een mooie heuvel er in, dus prima. En zo liep ik die dag zo’n 4,5 kilometer.

3 Januari

Op zaterdag stond de eerste training van 2015 met de Running Club Breda op de planning. Yay! Ik vind lopen met een club of crew erg leuk: het is gezellig, en je trekt je toch aan elkaar op. Daarnaast doet de RCB ook aan dingen als coretraining en krachttraining, heel handig voor tussendoor.

Ready, set, go

Het miezerde toen ik wegging, en helaas bleef dat de hele training ook zo. Op zich vind ik in de regen trainen niet erg hoor, maar als je stilstaat koel je heel snel af als je niet oppast.

RCB

We liepen een kleine 2 kilometer warm, daarna was het een beetje rekken en strekken en vervolgens rondjes van 2 kilometer in verschillende trainingstempo’s. Mijn tweede rondje maakte ik wat kleiner, omdat ik nog steeds weer aan het opbouwen ben wil ik niet al te gek ver gaan lopen meteen.

Daarna deden we steigerungen: op een parcours met 5 paaltjes bij ieder paaltje versnellen. Wat heerlijk is dat! Gewoon helemaal los gaan haha. Bij de laatste keer was ik echt goed warm en haalde ik in sprint de 3.18 minuut/km!! Natuurlijk is dat maar een korte moment opname, maar ik merk wel dat ik in sprint steeds sneller word. Fijn! In totaal liep ik toch weer meer dan 7 kilometer. De afstandjes gaan langzamerhand weer komen.

Vandaag heb ik goed spierpijn! Geeft niet, is een teken dat ik wat doe. De komende week ga ik gewoon lekker veel lopen. En ik heb de Nike Training Club app maar weer eens gedownload. Eens kijken of ik om de dag een buikspier kwartiertje kan gaan doen. En oh ja, vanaf komende vrijdag mag ik de komende tien weken een cursus chi-running volgen bij een loopmaatje die de opleiding tot chi-running trainer volgt. Ik ben proefkonijn 🙂 Jullie gaan zeker horen wat ik er van ga vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.