hardlopen

Just Do It: Road to 21K #1

Race Goal

Ik heb het al een tijdje op mijn blog staan, en ook als een motivation in my RunKeeper account: “In 2014 loop ik een halve marathon”. Tot nu toe was dat eigenlijk nog een soort abstracte flirt met het idee. Sterker nog, toen ik bij de CPC over de finish kwam, dacht ik nog “ok, die 21 kilometers zijn nog heel ver weg!”

En de week daarop betrap ik mezelf er dus op dat ik me opgeef voor de halve marathon van Amsterdam. Met een trillend vingertje klikte ik op de knop, en toen was mijn inschrijving een feit. Ik heb het doel ook maar meteen in RunKeeper opgenomen (hoewel die er meteen een hele marathon van maakt – mijn man zag dat en kreeg een rolberoerte – nee schat, het is maar de helft!)

Het was half-en-half de bedoeling om hem te lopen voordat ik veertig word op 16 oktober, en daarvoor was de halve marathon Eindhoven wel een hele mooie, of zelfs die in Breda. Maar toen ik het parcours zag van Amsterdam, was ik verkocht. Eindigen in het Olympisch Stadion … wat wil ik nog meer? Op 19 oktober ben ik drie dagen veertig. Mooie manier om die leeftijd te vieren toch?

Road to 21K

Maar goed, als ik die kilometers ook daadwerkelijk wil gaan lopen, moet ik nu wel aan de bak. En zo draaide ik op aanraden van een collega een schema op maat uit van Runnersweb.nl. In 16 weken zou ik, met drie keer trainen in de week, op 21 kilometer uit moeten komen. Nu heb ik nog 30 weken, dus dat moet haalbaar zijn.

De RCB training op zaterdag zie ik als lange duurloop, want dat staat er de komende tijd toch op het programma. Op maandagavond loop ik dan een rustige korte afstand en mijn vrije woensdag is bestemd (oa) voor een tempoloop, intervallen en snelheidswerk. Ik hoop dat ik tegen week 20 a 25 klaar ben (want, vakanties tussendoor etc) en dat ik dan nog een week of vijf kan werken aan snelheid. En dan moet ik er maar klaar voor zijn! Gelukkig staat er nog een roeitrainer op zolder, dus daar kan ik nog wat aan coretraining doen tussendoor.

Gisteravond was mijn eerste run van het schema een feit! Rennen in de avond is me goed bevallen, zeker ook omdat mijn man besloten heeft mee te lopen (als hij er zin in heeft). Gezellig en heel handig als haas 🙂 Mijn benen protesteren wel wat tegen de combinatie van opvoeren van frequentie Ên afstand, maar ik ga er vanuit dat dat met een week of twee wel over is.

Dus! De road to 21K is begonnen! Ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen 🙂

1 thought on “Just Do It: Road to 21K #1”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.