Shoe2Care
hardlopen

Just Do It: Shoe2Care

Zoals je in deze post hebt kunnen zien, beschik ik over aardig wat sportschoenen. Ik ben in de fortuinlijke situatie dat ik kan kopen wat ik wil (tot op zekere hoogte natuurlijk) en daar eigenlijk geen seconde over na hoef te denken. Gedachteloos kan ik mijn hardloopschoenen aantrekken, de deur achter me dicht trekken, en een heerlijke ronde gaan lopen.

Dat is natuurlijk lang niet voor iedereen zo. Er zijn zoveel honderdduizenden kinderen en volwassenen op de wereld die helemaal niet in de gelegenheid zijn te sporten, laat staan met fatsoenlijk materiaal. Right to Play zet zich in voor deze mensen, en dat doen ze oa. met de actie Shoe2Care.

Van 12 juni tot en met 29 juni kun je je oude hardloopschoenen inleveren bij Run2Day in het kader van Shoe2Care. Als je dat doet, dan krijg je daar 20 euro korting op nieuwe hardloopschoenen voor terug. Val je nu toevallig voor een van de drie geselecteerde modellen (de Adidas Glide Boost, de Asics GT2000 2 of de Mizuno Inspire 10), dan krijg je zelfs 40 euro korting.

Run2Day Etalage

Ikzelf had (obviously!) geen nieuwe schoenen nodig, maar dus wel een aardig overschotje in mijn kast. Mijn oude volleybalschoenen en deĀ Asics GT 2170 waren de kandidaten die ik klaar had gezet om in te leveren, toen mijn oog ook viel op de Flyknits die ik van Nike had gekregen, al die maanden terug. Ze zaten bij het prachtige pakket dat ik van Nike kreeg via GirlsLove2Run en ik heb er een hele tijd met veel plezier op gelopen, totdat bleek dat ze eigenlijk een maat te klein zijn.

Ik vond het moeilijk afstand te doen, maar tegelijkertijd vond ik ook dat het mooi gevoel van “de cirkel is rond” gaf. Ik kreeg ze en heb ze met plezier gebruikt, nu hoop ik dat ik ze kan #makeitcount door ze weer door te geven aan een kind in een ontwikkelingsland. Dus, GL2R en Nike, nogmaals bedankt, ook namens het kind dat er straks heerlijk op kan rondhollen!

Vol met schoenen

De etalage bij Run2Day Breda begint al weer lekker vol te lopen. Vorig jaar was deze actie er ook, maar kwam ik er te laat achter. De etalage stond op dat moment echt tot zijn nok toe gevuld met allerlei soorten hardloopschoenen, een prachtig gezicht! En zo kon ik mijn drie paar daar ook bij voegen. En nee, ik heb geen nieuwe schoenen gekocht, ik heb me sterk gehouden! Ik heb echt niet meer nodig, en zo’n actie als deze drukt je ook weer met de neus op de feiten dat genoeg soms echt wel genoeg is, en dat wij het hier prima hebben.

Mijn Flyknits

Kijk! Ze staan mooi bovenop daar!

Ga jij nog schoenen inleveren? Ook al heb je niks nieuws nodig, inleveren kan altijd toch? De actie loopt nog tot en met 29 juni, dus je hebt nog tot het eind van de week! Doen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.