Mizuno Halve Marathon
hardlopen, on my way to 21k, wedstrijden

Just Do It: Halve Marathon Amsterdam

De ene mijlpaal is nog niet voorbij, of de andere komt al angstvallig dicht in de buurt. Nog zo’n drie weken tot de halve marathon in Amsterdam … de tijd vliegt. Wat ga ik allemaal doen tussen nu en dan?

Vooral zenuwpezen denk ik. Bij de Running Club zeggen ze dat ik hem in principe nu al zou kunnen lopen, nu ik de Dam tot Dam achter de rug heb. Zelf ben ik daar nog niet zo van overtuigd. Na de finish had ik het gevoel dat ik er niks meer bij had kunnen lopen, laat staan nog even vijf kilometer.

Toch voel ik me al weer een stuk beter dan direct na de finish. Het duurde gelukkig maar 1 dag dat ik behoorlijk last had van mijn spieren. De dinsdag liep ik al weer een stuk beter en op woensdag had ik alleen nog wat zware kuiten. Dat viel me echt alleszins mee. Ik wilde eigenlijk woensdagmiddag gaan lopen, maar een heftige onweersbui gooide roet in het eten. Het werd dus gisteravond, na een lange dag met heel veel files en frustraties. Ik stapte zo de deur uit met alleen een sleutel en mijn horloge en het ging echt als een speer, even de dag van me af knallen.

Planning

De komende weken zien er uit als volgt:

– Zondag 28 september Singelloop Utrecht (10K) met collega’s. Ik ga hier gewoon voor een trainingsloop, niet voor een PR. Zeg ik nu. Haha 🙂
– Woensdag 1 oktober een lange duurloop. Ik wil hier proberen de 18 of 19K aan te tikken. Volgens mijn trainer in principe genoeg om daarna de halve te kunnen lopen. Ik geloof het nog niet helemaal 😉
– Zondag 5 oktober Singelloop Breda – hier heb ik echt heel erg zin in!
– Woensdag 8 oktober nog een lange duurloop. Al is het alleen maar om het vertrouwen er in te houden 🙂

Verjaardag

Daarna ga ik langzamerhand een beetje taperen. In het weekend van de 10e en 11e ga ik denk ik nog wel een loopje doen, maar dan een korte. Op 11 oktober vier ik mijn verjaardagsfeestje, en op 16 oktober ben ik daadwerkelijk jarig, ik word 40!

Drie dagen daarna staat de halve marathon voor de deur. Een mooie manier om nog een keer mijn verjaardag te vieren! Uitlopen is opnieuw het motto – het zou fantastisch zijn als ik dat haalde. Ik heb hier het hele jaar naar toe getraind en het zou zo’n mooie bekroning zijn op die tijd. Er staat een spaarpotje klaar om mijn zelfbeloofde beloning van te betalen – een mooi kettinkje van Tiffany’s 🙂 Dezelfde dag gaan we dan ook nog uit eten met mijn ouders en Arno’s ouders. Ik hoop dat ik niet in mijn bord in slaap val haha!

Wat zijn jouw doelen dit jaar?

5 thoughts on “Just Do It: Halve Marathon Amsterdam”

 1. Hoi Wendy,

  Jij gaat het gewoon flikken! van iRun naar Running Club Breda naar de Halve van Amsterdam naar………..

  who knows????

  Heel veel succes en vooral FUN!

 2. Je gaat het gewoon redden! Je bent al zo ver gekomen! Je was redelijk snel van je spierpijn af, ik heb nog steeds last van vermoeidheid en dergelijk 🙁
  Maar die halve Marathon, die ga je rocken!

  1. Wat lief! Krijg er helemaal een vertrouwensboost van 🙂 Balen dat je nog steeds spierpijn hebt maar hey, je hebt hem wel effe uitgelopen he?
   Ga je nog andere runs doen dit jaar, of ben je wel even klaar nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.