hardlopen

Lente!

We zijn tien dagen verder na mijn laatste blogje en ik hoest verdorie nog steeds. Ik hoor van iedereen om me heen dat het een hardnekkig virusje is, en dat kan ik beamen! Gelukkig ben ik inmiddels wel weer gestart met lopen en het gaat best goed, ondanks de klap die mijn conditie heeft gehad. Het lekkere weer helpt daar zeker aan mee!

Vorige week donderdag was het eerste loopje dat ik deed na de griep en het viel me niet tegen. Ik voelde wel dat ik het qua ademhaling vrij zwaar had, maar de benen wilden wel dus ik begon mijn kleine rondje echt veel te hard. 5’45” is natuurlijk niet zo slim als je net ziek bent geweest dus na de eerste kilometer moest ik dat bezuren. Geeft ook niet, ik had wel het gevoel dat ik mijn systeem even flink aan het schoonblazen was. Uiteindelijk liep ik een kleine drie kilometer op best een aardig tempo in totaal.

Afgelopen zondag herhaalde ik hetzelfde rondje nog eens en liep ik hem een halve minuut sneller. Kijk, daar zit progressie in. De lucht was schitterend strakblauw, de zon scheen, mijn katten lagen heerlijk in de voortuin te soezen – lente! Dan kun je toch niet binnen blijven zitten? Daarnaast staat komende zondag de 1/4 Marathon in Rotterdam voor de deur en het is wel zo fijn om dan weer wat kilometertjes in de benen te hebben zitten. Ik ga daar overigens niet PR jagen – dat lijkt me niet verstandig. Ik hoop op droog en zonnig weer met een niet al te idioot hoge temperatuur.

Het is mijn allereerste wedstrijd in Rotterdam en dat vind ik toch bijzonder – ik kom zelf uit Schiedam en mijn ouders wonen in Rotterdam. Ik ken de stad behoorlijk goed en toch heb ik nog nooit in het centrum gelopen. Eens moet de eerste keer zijn en zondag staat die dag dus voor de deur. Ik heb er ontzettend zin in, en het voornemen is dan ook gewoon lekker te lopen en te genieten van de sfeer. Ik verwacht een enorme drukte eigenlijk, want de marathon start natuurlijk ook die ochtend en gezien het de weersvoorspellingen verwacht ik veel publiek, leuk! Mijn ouders komen kijken, er lopen veel loopmaatjes van de Running Club mee aan de marathon – bikkels!! – en vriendinnetje J is er om na afloop een heerlijk biertje mee te doen. En natuurlijk loop ik de wedstrijd met de meiden van JKR:  Alyssa, Saskia, Patricia, Niki en ik lopen alle vijf de kwart marathon. Zélia is dan een uurtje eerder al begonnen aan haar eigen marathon in Parijs!

Gisteravond jeukten de benen ook en liep ik na het werk nog even een rondje. Ik had een playlist op spotify gevonden met 180BPM, leek me wel goed om eens uit te proberen. Dat bleek toch nog wel heel pittig. Bij een pasfrequentie van 180 per minuut loop ik al snel een pacing van 6’00” en dat hield ik op vijf kilometer nog niet helemaal vol. Het werd dus een zwaar rondje, maar soms geven die wel de meeste voldoening. Ik liep dit keer 4,5 kilometer in 29 minuten. De 5 in 30 minuten komt dus heel dichtbij – en daar word ik vrolijk van. Hardlopen is toch een wedstrijdje tegen jezelf soms en als het dan lukt kan ik daar een enorme high van krijgen.

De doelen die ik in het begin van dit jaar stelde kunnen dus zomaar verwezenlijkt gaan worden! Nog een beetje doorzetten en ik zit op die 10km per uur over 5 kilometer. En ik hoop, door lekker door te trainen deze zomer, in het najaar de 10 km in een uur te kunnen halen! De Singelloop Breda is daar een mooie gelegenheid voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.