Cube Peloton
wielrennen

Hier is ze dan! Mijn Cube Peloton <3

Ik zat net even terug te lezen wat ik de laatste keer geschreven had – dat ik op zoek was naar een fiets. Ik had hem ook al helemaal in gedachten 🙂 Is het geworden wat ik zocht? Nou nee haha. Maar ik heb inmiddels wel een mooi “ijzeren ros” onder de kont!

Wielrennen?

In april twijfelde ik of ik zou gaan fietsen, of ik het leuk zou vinden … de fiets die ik had gezien bij de plaatselijke fietsenmaker was veel te klein en eigenlijk ook wel heel erg afgeragd. Na een fietsmeting ondergaan te hebben bestelden we een andere fiets van een voor mij onbekend merk, maar eentje van een leverancier waarvan de fietsenwinkel zei dat ze er goede ervaringen mee hadden. Het was een Merida Brooklyn, zei me niets. Ik was stiekem op zoek geweest naar een Cube of een Liv, maar daarvan vond ik de nieuw aanschafwaarde toch net iets te hoog om zo maar uit te geven. Ik wist immers nog niet of het echt iets voor me zou zijn.

Mijn fiets zou er over een week zijn, mooi, dat was twee weken voor de vakantie en zo kon ik nog een een tijdje rondcrossen voordat ik in het vliegtuig stapte. Maar, het duurde .. geen fiets. Ik belde. Woensdag, zei de fietsenwinkel. Ik werd vervolgens teruggebeld. De eigenaar van de fietsenwinkel, Mario van Mario Boere Tweewielers, had één blik op de bestelde fiets geworpen en hem linea recta weer teruggestuurd. Hij was echt heel boos. “Zag er helemaal niet uit zoals op de site, slecht afgewerkt, dikke lasnaden, dat ga ik niet aan je verkopen. Maar ik kan je wel iets anders aanbieden!” Hoezo service! Ter compensatie mocht ik een proefritje doen op een … Cube Peloton! Deze zijn inmiddels uit de handel, maar het model dat hij op het oog had was mijn frame maat, had als showmodel in de winkel gestaan en er was nog geen 40 kilometer op gefietst. Niet helemaal gloedjenieuw dus, maar wel zo goed als en … een Cube!

Cube Peloton

Fietskleding

Ik mocht een proefrit doen en ik was verkocht. Ik kreeg de fiets helemaal op mijn maten afgesteld mee, tegen dezelfde prijs als waarvoor ik de Merida zou hebben aangeschaft. Nog wel een aardig bedrag voor een gok, maar mijn man en ik hadden het goed besproken. Hij zag ook wel dat ik snakte naar een duursport, en sporten kost nu eenmaal geld. Lief!

Dat ik wielrenkleding nodig had werd me na dat proefritje meteen duidelijk, want ik had een stuk in mijn spijkerbroek op het ding rondgereden en de dagen erna liep ik meteen krom. Au. Ok, goede broek kopen dus. Aangeschaft bij de fietsenwinkel. Meteen maar klikpedalen ook, en goede fietsschoenen. In eerste instantie hield ik het bij mijn hardloopshirtjes, maar toen de ritjes wat langer werden begon ik de zakjes op de rug te missen. Want waar laat je anders alle troep die je meesleurt? Dus dat kwam er ook, een shirtje zonder mouwtjes (not done in wielerland geloof ik, maar soit). De rest bestelde ik bij Ome Ali voor weinig 😀

Omdonderen

Inmiddels heb ik een paar ritjes achter de rug, en ja, ik ben happy met mijn fiets. Ik vind het wel heel spannend, vooral omdat je met je pootjes vastzit aan de pedalen en zeker ook omdat de snelheden echt rap omhoog gaan als je eenmaal even flink doortrapt. Dat is wennen, zeker op een aluminium en carbon fietsje van nog geen 9 kilo. Ik ben ook al een paar keer omgevallen bij het stoplicht zoals iedere zichzelf respecterende beginnende fietser en ik heb ook al ervaren dat 70 km in 2 dagen zonder dat je al echt veel gereden hebt best wel een beetje boel veel is (haha). Maar … ik denk wel dat deze sport iets voor mij is en dat ik er mijn hardloop cravings door naar achteren kan schuiven.

ouch

Dus – voorlopig ben ik wel even zoet. Ik ben voordat ik ga fietsen nog steeds wel even bezig met alles bij elkaar zoeken, aandoen, opzetten, instellen, bandjes oppompen … daar ga ik neem ik aan vanzelf wel aan wennen. Het is niet “even op je fiets stappen” nog, voor mijn gevoel. Daardoor fiets ik eigenlijk als ik een middag vrij ben of een dag in het weekend nergens heen hoef. Eigenlijk zou ik in de avond uren ook wel willen fietsen, maar dat is sowieso logistiek lastig te regelen met thuiskomen van werk, trainen bij Huub en andere dingen die ik te doen heb. Anyway, ik ben fan!

1 thought on “Hier is ze dan! Mijn Cube Peloton <3”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.