wedstrijden

Mijn eerste wedstrijd in Rotterdam – de 1/4 Marathon

Ik weet niet precies waarom, maar ik vind het een dingetje. Morgen loop ik mijn allereerste wedstrijd in Rotterdam en ik heb het idee dat het een bijzondere wordt. 

Het is gek, maar hoewel ik uit de regio kom, heb ik nog geen enkele wedstrijd in Rotterdam gelopen. Vorig jaar stond ik ingeschreven voor de 10K, maar moest ik afzeggen vanwege een blessure. Dit jaar is dat gelukkig niet het geval en zo loop ik morgen voor het allereerst een wedstrijd door oa het centrum van Rotterdam.

Rotterdam Marathon

Ik kom zelf uit Schiedam, evenals mijn vader. Mijn moeder is een geboren en getogen Rotterdamse. Mijn ouders wonen er ook op dit moment. Ik ken de stad op mijn duimpje. Ik heb er rijles gehad en heb er afgereden (the horror), ik heb een deeltijdopleiding gedaan aan de Willem de Kooning Academie en het was tot ik naar Brabant verhuisde de stad om te shoppen en om uit te gaan.

Ik heb niks met voetbal of de Kuip, maar als morgen dat startschot gaat onder – hopelijk – de klanken van You Never Walk Alone van Lee Towers, met mijn ouders in het publiek, dan gaat dat wel een kippevelmomentje worden denk ik.

kwartmarathon

De route brengt ons vanaf de Blaak onder de kubuswoningen door in de richting van de Kralingse Plas. Leuk, daar heb ik pas nog met Just Keep Running gelopen en het is een schitterende route. Hopelijk staat er ditmaal wat minder wind 🙂 Na de Kralingse Plas is het weer terug door de stad, via de Blaak naar de Coolsingel. De finish ligt vlak voor het WTC. Super bijzonder.

We starten rond 10 uur, op het moment dat de marathon ook start. Er lopen behoorlijk wat loopmaatjes van de Running Club Breda mee en ook wat andere bekenden uit het hardloopwereldje. Ik heb nu al zin om ze, na mijn eigen finish, onder het genot van een biertje aan te moedigen en binnen te zien komen. Zin in! Het wordt hoe dan ook een bijzonder dagje morgen. Niet in de laatste plaats omdat Zelia ver weg van ons, in Parijs, haar eigen marathon loopt. Bijzonder.

Komende dinsdag lezen jullie mijn verslag. Het komt eerst online op Just Keep Running maar ik zal het niet veel later hier ook plaatsen!

Loop jij morgen ook ergens een wedstrijd?

1 thought on “Mijn eerste wedstrijd in Rotterdam – de 1/4 Marathon”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.