Events, hardlopen

Move your body, not your boobs! Anita Crossfit Zeeburg event

Eind oktober kreeg ik van Anita since 1886 Nederland een ontzettend leuk pakketje binnen. Na de boksclinic waar ik al een keer aan had mee mogen doen, was er nu een nieuw event waar ik voor uitgenodigd was. En ik mocht een +1 meenemen! Die keuze was snel gemaakt, ik nam Brenda mee die op dit moment heel intensief aan het kickboksen is. Dit leek me echt een evenement voor haar!

Want wat gingen we doen? Dit keer niet boksen, maar een driedelige clinic bestaand uit een les Crossfit, een yogales en vervolgens hardlopen onder leiding van niemand minder dan Robert Lathouwers. Wat ontzettend leuk!

Net zoals de vorige keer was alles echt tot in de puntjes verzorgd. In plaats van naar Antwerpen reed ik dit keer naar Amsterdam, naar Crossfit Zeeburg in het oostelijk havengebied. Daar aangekomen bleek de locatie een echte Crossfit box te zijn met daarboven een ruimte waar iedereen zich om kon kleden en waar ook heerlijke hapjes tussendoor werden verzorgd. Het was druk maar wat was het een leuke club meiden bij elkaar!

2016-10-27-00-06-05

Eindelijk ontmoette ik Linda na drie keer elkaar te zijn misgelopen, en zag ik ook Andrea eens in het echt na vooral op elkaars social media kanalen commentaar te hebben gegeven 🙂 En natuurlijk was het fantastisch om Nicole weer te zien zo vlak na haar fantastische prestatie in Eindhoven!

 

We kregen allemaal een mooi pakketje met onze naam er op, met daarin een doosje met een sportbh, een yogha handdoekje, een sportshirt, en een kaartje met daarop de indeling van de clinics.

2016-10-26-18-11-24

 

Ik kreeg een fantastische bh – de allernieuwste Momentum in een nieuwe kleur,  namelijk kobaltblauw die heel toevallig ook nog eens perfect paste bij de outfit die ik aan had die dag. Ik heb er nu drie en ik kan echt zonder dollen zeggen dat het de beste sportbh’s zijn die ik ooit heb gehad. Ik gebruik ze voor core- en krachttraining, maar ook voor hardlopen en het maakt echt niet uit hoe heftig je beweegt: alles blijft op zijn plek. Ik ben er echt enorm blij mee!

Brenda en ik waren ingedeeld in de groep die eerst zou gaan crossfitten. Daarna volgde yogha en hardlopen. Ik dacht, mooie volgorde, want ik verwachtte dat de crossfit het zwaarste zou zijn, en een uurtje yogha daar achteraan leek me even heerlijk ontspannen. Nouuuuu dat viel nog tegen!

Crossfit

Bij Crosfitten wordt gefocused op bewegingen die je in het dagelijks leven ook doet. Er wordt gewerkt met gewichten, met je eigen lichaamsgewicht, en de les bestaat meestal uit een deel training, en een deel dat de WOD (Workout of the Day) wordt genoemd. Die WOD is iedere keer weer anders, want iedere keer dezelfde bewegingen maakt dat je lichaam gewend raakt aan oefeningen, en dan is er geen groei in kracht meer. Er wordt heel erg gericht geoefend op het juist uitvoeren van de oefeningen – in eerste instantie maakt het eigenlijk niet uit hoe vaak je een oefening doet of met welke gewichten, als je ze maar correct uitvoert. Daardoor worden veel blessures voorkomen.

2016-10-26-15-46-48

2016-10-28-12-34-10

Onze WOD bestond uit een “amrap” – as many reps as possible –  van drie verschillende oefeningen. Tien burpees, tien boxjumps en tien thrusters. De eerste twee kende ik al, de laatste bleek een squat te zijn met een bar van 15 kg die je vervolgens boven je hoofd moest pushen. Die laatste ging me problemen opleveren, dat wist ik vantevoren al – mijn armen zijn helemaal niet sterk. Maar man man man, dat was nog zacht uitgedrukt. Achteraf bleek dat ik de oefening ook niet goed uitvoerde (ha! zie je wel dat dat belangrijk is) dus bij de tweede ronde kreeg ik het al niet meer voor elkaar en bij de derde al helemaal niet.

2016-10-26-15-52-54

Ergens in het filmpje hierboven zie je me ook mijn hoofd schudden – djeez, wat was dit zwaar!!! Bren lachte zich ondertussen een kriek want die kreeg al die oefeningen met die getrainde kickboks spierballen natuurlijk wel voor elkaar 😀

Yogha

14991006_1213054518737970_8862518177927216075_o

Goed, yay, fijn! Crossfit behaald, nu op naar de yogha. Even zen worden. Hahaha. Ik had al wel eens wat yogha oefeningen gedaan tijdens een lesje body balance en natuurlijk doe ik woensdagavond onder leiding van Lisette bij Train je Leven aardig wat oefeningen die gestoeld zijn op yogha. Dat hielp wel, zeker bij het houden van de balans, maar ook dit vond ik behoorlijk pittig. Een aantal van de poses begonnen toch aardig op planking te lijken en ergens aan het einde draaiden we ons letterlijk in de knoop. Het lukte me aardig, maar ik vroeg me af waar ik het meeste spierpijn van ging hebben – de crossfit, of de yogha? Daar was het laatste woord nog niet over gezegd!

Hardlopen

2016-10-26-17-29-07-1

Ok, hardlopen dan. Ha! Bekend terrein! Robert Lathouers zette er de pas in en hop, daar gingen we richting een nabij park. Hier was Brenda wat minder in haar element – maar het verbaasde me enorm hoe lang ze het inlopen volhield. Toen ik startte met hardlopen hing ik na 200 meter hijgend tegen een lantaarnpaal. Zij hield het maar liefst acht minuten vol en we redden het bijna tot het punt waar we looptechnieken gingen doen. Yup yup, trippling, huppelen, skippings, de paardenloop (hahaha! omg wat zag dat er idioot uit) en sprinten met elastieken. Het meeste had ik al een keer gehad en ik vind loopscholing sowieso erg leuk, dus ik leefde me uit. Op de terugweg zouden we om en om sprinten en wandelen, en damn, daar liep ik echt tegen mijn huidige gebrek aan conditie aan.

2016-10-27-11-08-12

2016-10-26-17-55-06

Ik lig natuurlijk al een behoorlijke tijd min of meer stil – hoewel ik wel weer aan het opbouwen ben – maar dat heeft mijn conditie een goede optater gegeven. De laatste sprint redde ik dan ook niet meer, en daarnaast was ik bang dat ik mijn knie een te grote opdonder gaf. Het allerlaatste stukje heb ik dus uiteindelijk nog gewandeld, maar hey, het is niet anders.

Na afloop gingen we nog met een mooie goodiebag naar huis ook – Anita heeft namelijk ook nog een zusje genaamd Rosa Faia en hier vind je echt prachtige lingerie sets. Daar kregen we er dus gewoon eentje mee van naar huis! Tel daarbij een waszakje voor bh’s, een lekkere Tony Chocolonely reep en ook nog eens een fijne badschuim van Rituals – wow! Marjon en Viola, enorm bedankt voor deze geweldige dag. Dat ik de dag erna niet meer uit mijn bed kwam en zeker vier dagen erna nog krom liep van de spierpijn …. ach, het hoort er bij haha!

xxxwendy

 

2 thoughts on “Move your body, not your boobs! Anita Crossfit Zeeburg event”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.