beauty

Nails Nails Nails: Stop pouting, Teal with it!

Stop pouting, Teal with it! bottle shot

Het is nagellakbloggend ┬áNederland volgens mij niet ontgaan, er is een nieuwe Indie Polish star on the horizon! En nog wel eentje uit Nederland ook. Lacquester maakte vorige week haar debuut met haar eerste collectie, How’s this for starters …! en deze was in no time uitverkocht. Zo snel, dat ze inmiddels aan een “tweede druk” begonnen is van de meest populaire lakken.

Ik had geluk, omdat ik me had geabonneerd op de nieuwsbrief, en daardoor had ik de kans te shoppen in de pre-sale. Ik kocht vier lakken, en eentje daarvan laat ik jullie vandaag zien. Het gaat om Stop pouting, Teal with it! – een prachtige aqua lak met kleine blauwe en holografische glitters, en wat grotere aqua hexagon glitters. Het bijzondere van deze lak is, dat deze een thermal is (verandert van kleur bij koude en warmte), en nog specialer is, dat de basislak bij warmte transparant wordt. Dat zorgt voor leuke mogelijkheden: gewoon zo op je nagels, of misschien met een gekleurd “ondergoedje” dat er doorheen komt kijken als je handen warmer worden?

Macro shotIk koos zelf voor OPI Alpine Snow als basislaag, omdat ik ten eerste ietwat gele nagels heb doordat ik een keer een gekleurde lak zonder basecoat heb gedragen, en daarnaast heb ik met mijn rechterduim tussen de deur gezeten. Gevolg: lelijke blauwe nagel. Normaal zie je dat niet met een laag gekleurde lak, maar omdat deze lak dus transparant kan worden was dat misschien niet zo’n mooi gezicht.

De lak verandert razendsnel van kleur, sneller dan ik gewend ben van andere thermal lakken, en dat vind ik heel leuk, want je ziet constant iets anders op je nagel. De lak begint al met verkleuren naar transparant bij 31 graden. Hieronder heb ik wat foto’s van het kleurverloop.

Warme vingersWarme vingers hierboven. De glitters springen er uit, er is nog een ietwat wazige transparantblauwe laag te zien en daaronder zie je de witte alpine snow. Ook zie je dat de lak aan de randjes van mijn nagels alweer naar aqua begint te kleuren.

GradientVoor je het weet tekent zich een gradient af op je nagels – van feller aquablauw naar wat lichter blauw dichter naar je nagelriemen toe

IMG_3606Plop! Aqua! De donkerblauwe glitters springen er ineens meer uit, en dat geldt ook voor de holografische glitters. In welk stadium dan ook, ik vind deze lak een feestje op je nagels.

Wel een tip: als je de lak opbrengt over een “ondergoedje” – in mijn geval dus wit, breng de lak dan aan als je koude handen hebt. Ik bracht hem aan in de badkamer, en had erg warme handen waardoor de lak transparant was. Je ziet dan niet goed, of je de hele nagel te pakken hebt, wat bij mij resulteert in hier en daar witte randjes als de lak verkleurt. Dat zie je goed bij mijn pink, en bij de tips. Goede leer voor de volgende keer! Ik lakte trouwens twee laagjes van Stop pouting, Teal with it!

De lak lakt super gemakkelijk en droogt van zichzelf glanzend op, maar voelt wat ruw aan vanwege de glittertjes. Ik heb er daarom nog een topcoat over aangebracht. Dit beinvloedt het thermal effect niet.

Wat vinden jullie van dit soort lakken? Ik ben enthousiast!

2 thoughts on “Nails Nails Nails: Stop pouting, Teal with it!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.