hardlopen

Reset, Rewind, Go! – Road to 21K #2

Reset, Rewind, Go!

 

Zo. Jeetje. Heb ik ineens meer dan twee maanden niet meer geblogd. Het is een beetje een combinatie van factoren geweest.

De laatste post meldde het al, blessure. Ik hoopte toen nog, dat ik snel weer op de been zou zijn met rust, en ijsen, en rust. Uiteindelijk heeft het zes weken geduurd voor ik weer pijnvrij liep, en ik raakte daar echt ongelooflijk gefrustreerd door. Had ook helemaal geen zin meer om te schrijven.

Tel daarbij op een lastige periode op het werk, een sterfgeval in de familie waar ik toch een veel hardere klap van kreeg dan verwacht, en er was even radiostilte. Sorry daarvoor. Dus, hierbij een soort reset, rewind, en go! Daar gaan we weer!

Ik heb het lopen weer opgepakt en loop, gelukkig, weer pijnvrij en ben langzaam aan het opbouwen. Niet meer in 1 keer weer voluit, niet meer denken, aw, vorige week 3 kilometer, dan kan ik er nu wel 7. Nee, echt met beleid opbouwen, wennen aan mijn nieuwe Asics Kayano’s die veel zwaarder zijn dan mijn vertrouwde Flyknits, stretchen, voldoende warming up en als het niet meer gaat, wandelen tussendoor.

kissmyrace

Intussen tikt de tijd verder. Nog 20 weken, en dan staat de halve marathon voor de deur. Toch heb ik het gevoel dat ik wel goed op weg ben. Vandaag liep ik 7km aan een stuk, zonder wandelen, in een voor mij redelijk tempo. Ik heb harder gelopen, maar dat vind ik voor nu niet belangrijk. Op 7 juni staat We Own the Night voor de deur, en daar heb ik nu wel vertrouwen in. Nog 1 pre-race loopje deze week, en we gaan knallen 🙂 Of, in ieder geval, uitlopen!

Opnieuw heb ik een halve marathon schema uitgeprint, en dat hangt op het prikbord in mijn kantoor. Ik zie het elke dag, en ik hoop ook iedere run er op te kunnen afstrepen. Nog 20 weken. Het schema beslaat 16 weken. Moet kunnen! Tussendoor loop ik nog een aantal 10K races, en vervolgens de Dam tot Dam loop. En daarna, in oktober, is het toch echt D-Day!

Houden jullie je vingers gekruist dat ik niet meer geblesseerd raak? En wat zijn jullie plannen voor de rest van dit jaar?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.