gadgets, reviews

Review: Go Motion Lite Belt

Gelukkig worden de dagen op dit moment al weer langer, maar in deze tijd van het jaar overkomt het je altijd wel een keer: je wilt rennen, maar het is al donker. Dan is het belangrijk dat je goed verlicht bent, zodat mensen je niet over het hoofd kunnen zien. Goed voor je eigen veiligheid en die van een ander. Een van de manieren om jezelf op te laten vallen is de Go Motion Lite Belt. Vandaag laat ik jullie zien wat deze belt allemaal kan.

Een tijdje geleden kwam ik bovenstaand filmpje tegen toen ik aan het rondbrowsen was op youtube. Wat me van deze belt heel handig leek, was niet alleen dat je goed verlicht bent voor je omgeving, maar ook dat je de verlichting zo kunt richten dat je zelf ook goed ziet waar je loopt. Ik loop nog wel eens onverhard, en in het donker is dat helemaal tricky met wortels, takken en plassen die je niet goed kunt zien.

Toen ook Patricia dit filmpje deelde op Facebook, met een daarbij horende flinke aanbieding, ging ik overstag en kocht de belt.

Go Motion Lite Belt - achterkant

Toen hij uit de verpakking kwam dacht ik, jeetje, wat een bakbeest. De belt is echter verrassend licht en past heel goed om mijn middel. De belt is aan de achterkant gevoerd met een mesh en zachte stof zodat hij goed lucht doorlaat en zacht tegen je lichaam is.

Opbergvakjes

De belt heeft ook twee zakjes aan de zijkanten, waar je kleine spulletjes zoals een pasje of een sleutel kunt opbergen. Als je telefoon niet zo groot is, past deze er ook in. Mijn Samsung Galaxy s5 past er echter niet in, dat vind ik wel jammer.

Batterijhouder met ledlampje

Op de achterkant vind je een vak waar de batterijhouder in zit. Er gaan drie AA batterijen in deze belt, en ze gaan behoorlijk lang mee. Ik heb er tot nu toe drie keer mee gelopen en ik zie nog geen afname van het licht. De batterijhouder heeft een rood knipperend ledlampje op de casing, en als je hem in het zakje stopt waar de houder voor bestemd is, dan zie je het lampje. Je hebt dus aan de voorkant, en de achterkant verlichting.

Batterijhouder en lamp

Aan de batterijhouder zit een witte ledlamp die je door de belt heen kunt leiden zodat hij aan de voorkant van je belt zit. Het systeem is heel gemakkelijk in elkaar te zetten en te verstellen.

Verstelbare ledlamp

Knopjes op de ledlamp vooraan

De ledlamp aan de voorkant heeft een behoorlijk aantal mogelijkheden. Bovenop de lamp zitten twee knopjes. Met een ervan (op de foto rechts) zet je de hele unit aan of uit, met de ander kun je het witte lampje in drie trappen dimmen of feller maken. Met deze verstelknop kun je ook het knipperende lampje op je rug uitzetten: dit doe je door deze knop wat langer ingedrukt te houden.

Je kunt het lampje in de casing naar beneden en boven draaien. Zo kun je het licht ver voor je uit laten schijnen, of vlak voor je voeten om goed te zien waar je loopt ongeacht je omstandigheden.

Smalle lichtbundel

Brede lichtbundel

Daarnaast zit een soort draaiknop op aan de boven en onderkant die je met één hand kunt bedienen. Hiermee kun je de breedte van de lichtstraal traploos aanpassen. Je kunt een smalle bundel licht maken, of juist een vrij wijde. Gecombineerd met de mogelijkheid om het lichtje omhoog of omlaag te zetten kun je dus eindeloos variëren in je verlichting.

Belt voorzijde

Belt achterzijde

Ja, ik ben super tevreden over deze belt! Hij zit me niet in de weg en heeft een groot aantal mogelijkheden. Het enige minpuntje is dus dat ik er mijn telefoon niet in kwijt kan, maar meestal heb ik in mijn hardloopkleding ergens anders nog wel een vakje waar deze inpast, dus voor mij is het geen heel groot minpunt.

Een ander dingetje is de prijs. Ik heb deze belt gekocht met flink wat korting voor €49,95. Oorspronkelijk kostte hij €79,95. Mocht je deze belt willen hebben, dan zou ik even goed rondzoeken op verschillende webshops en wachten op een aanbieding.

3 thoughts on “Review: Go Motion Lite Belt”

  1. Ziet er tof uit! Ik snap ook dat als je landelijk hardloopt dat dit echt dé oplossing kan zijn. Ik zelf loop in de stad met wat goedkope lampjes van de Decathlon. Dit doe ik meer zodat mensen mij goed kunnen zien, voor mij is de straatverlichting in de stad namelijk meer dan voldoende!

  2. Beste Wendy,
    Lees nu pas je artikel over de GoMotion LiteBelt. Wat een goede review en wil je daarvoor ook bedanken. Ik zal me even voorstellen, ik ben de importeur van GoMotion in NL. Als dank kunnen alle lezers van jou site gebruikmaken van een korting op onze hardloop verlichting. Bij de bestelling van een GoMotion product krijg je met kortingscode “erixoutdoor” 15% korting.
    Groet Eric

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.