hardlopen, on my way to 21k

De sprong naar 15K

Zo, het is weer tijd voor een hardloop update! Hoe staat het inmiddels met mijn Dam tot Dam en halve marathon training? Nou, ik lig aardig op schema, yay!

Snelheid

Na die 12 kilometer had ik de smaak duidelijk weer te pakken. Het ging goed met mijn voeten en schenen, en ik bleek langere afstanden gewoon aan te kunnen. Nu was het een kwestie van uitbouwen en regelmatig blijven lopen.

Bij de Running Club liepen we op een zaterdag een fartlek training in de brandende zon en had ik er aan het einde van de training tot mijn verbazing even 14 kilometer op zitten! (Ik dacht dat het er 12 waren, maar was vergeten dat ik na 2 kilometer inlopen mijn horloge perongeluk stop had gezet en daarna een nieuwe run gestart was) En in die 14 zaten een aantal versnellingen waar ik gewoon 10 kilometer per uur liep! De volgende dag was ik wat stijf, maar er deed niks zeer, geen blessures. Opnieuw had ik mijn afstand uitgebouwd, en blijkbaar kon ik ook veel harder lopen dat ik altijd had gedacht.

Ik kwam tot het besef dat ik misschien iets te voorzichtig geweest was met mijn lichaam. Begrijpelijk ook, want ik was niet voor niks al een aantal keer goed geblesseerd geweest en dat wilde ik voorkomen. Maar een tandje bijzetten mocht blijkbaar best. Ik liep de maandag er op met mijn man een korte ronde (4,5K) in 29 minuten. Wat had ik spijt dat ik niet naar de 5K gelopen was – op dat tempo had ik die in 31 minuten gehaald, en dat is voor mij een verbijsterende snelheid. Ik heb er nog een stukje over geschreven op Love Running waar ik inmiddels voor blog. Zie hier, voor als je nieuwsgierig bent 🙂

De sprong naar 15K

Vervolgens besloot ik de sprong te wagen. Ik had immers (zij het met tussenpozen) al een keer 14K gelopen. Dan moest ik die 15K toch ook kunnen halen? Op een zonnige vrije woensdag trok ik de stoute (hardloop)schoenen aan en plande een afstand waarbij ik niet halverwege kon cheaten. Zo’n 5K richting het bos, 5K om het hele bos heen, en dan weer terug. Uiteindelijk bleek de afstand in werkelijkheid net een halve kilometer korter, dus liep ik mijn huis voorbij, keerde na een halve kilometer om en liep weer terug, om vlak voor mijn voordeur op de 15,01K uit te komen. I did it! Nu moet de Dam tot Dam haalbaar zijn!

Kortom, ik lig goed op schema. Dat is maar goed ook, want de afgelopen twee weken heb ik een beetje lopen kwakkelen met allerhande kwaaltjes en heb ik niet gelopen. Balen, maar dat gebeurt wel eens. Morgen gaan we gewoon weer aan de bak, want die Dam tot Dam staat over vier weken voor de deur. En daarna heb ik een maand om naar de 18 a 19 kilometer te trainen, zodat ik op 19 oktober die halve kan lopen. Mits ik niet ziek word of een enkel breek of zoiets, ga ik hem gewoon halen! Fantastisch! Mijn beloning (een kettinkje van Tiffany’s, waar ik al druk voor aan het sparen ben) komt in zicht haha 🙂

Train jij ergens voor en ga je het halen?

2 thoughts on “De sprong naar 15K”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.