recepten

To Eat: Easy hartige taart met mozzarella en broccoli

 

hartige taart

Sinds een maand of drie ben ik echt bezig met wat ik “koken” noem: recepten uitproberen, gebruik maken van verse producten en zo min mogelijk uit pakjes klaarmaken. Ik struin recepten websites af op zoek naar lekkere gerechten. Culy.nl begint inmiddels een van mijn favorietjes te worden. Daar plukte ik dit recept voor een hartige taart ook vandaan. Eigenlijk hoor je dit klaar te maken met groene asperges, maar die waren in geen velden of wegen te koop. Ik verving ze door broccoli.

Ingredienten

200 gram spekblokjes
6 tot 8 plakjes bladerdeeg
halve broccoli is roosjes
4 eieren
250 ml crème fraîche
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 bol (buffel)mozzarella
2 tomaten
springvorm

hartige taart

Bereiding

Verwarm de oven vast voor op 175 graden.

Klop 4 eieren los met de crème fraîche en beetje gemalen Parmezaanse kaas. Dit is je basis. Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Snijd twee tomaten in zo dun mogelijke plakjes. Meng de spekjes met het ei-crème fraîche mengsel.

Bekleed de springvorm met bladerdeeg. Giet de spek-ei-crème fraîche-vulling op de bodem. Verdeel daarover de broccoliroosjes (roer ze een beetje onder) en plakjes tomaat. Maak af met stukjes gescheurde mozzarella.

Zet de quiche 45 minuten in de oven op 175 graden. Zet de oven dan op 100 graden en laat nog een kwartiertje erin staan.

taartpunten

Haal daarna voorzichtig eruit, wacht een minuutje (of twee) en haal, indien je een springvorm hebt gebruikt, de ring los. Snijd in mooie punten en serveer. Enjoy!

2 thoughts on “To Eat: Easy hartige taart met mozzarella en broccoli”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.