hardlopen

Trainingssessie JKR aan de Kralingse Plas

Wat een leuke dag was dit! Wij JKR meiden wonen nogal verspreid over het land, dus we spreken elkaar grotendeels via social media, whatsapp en andere aanverwante kanalen. We vinden het wel belangrijk om eens in de zoveel tijd “in real life” met elkaar af te spreken – elkaar face to face zien is toch zoveel leuker en het maakt je tot een echt team. Een paar weken geleden hadden we een redactievergadering, maar gisteren kwamen we bijeen om datgeen wat ons allen drijft: een trainingssessie om gezamenlijk hard te lopen!

Patricia had deze meeting tot in de puntjes geregeld: een prachtige locatie, auto’s voor gemakkelijk vervoer, water in gepersonaliseerde flesjes, lekkere havermoutkoekjes en een reservering bij Taste, een leuke brasserie vlak bij de plek waar we zouden gaan hardlopen.

Ennnn spring!

Schoenen op de foto

Wat ook heel handig is in dit soort gevallen is om meteen foto’s te schieten voor artikelen. Daar waren we dus eerst een uurtje of wat mee bezig. Zo kwam er een hilarische groepsfoto (jaja, synchroon springen is nog een hele kunst), werden er portretfoto’s geschoten, hadden we ook nog wat hardloop artikelen om op de foto te zetten en kwamen er ook actiefoto’s.

Brrrrr ... maar wel gezellig :)

Het was best frisjes, ondanks de zon die af en toe door kwam. Dat mocht de pret echter niet drukken. Na het rondje foto’s schieten gingen we er dan toch echt vandoor, met Joelle op de fiets er bij omdat zij helaas nog niet ver kan lopen vanwege de blessure aan haar knie. Fantastisch om haar er toch bij te hebben!

Skyline van Rotterdam

Rietkragen en watertjes

Het rondje rond de Kralingse Plas is ongeveer vijf kilometer en zo ongeveer op ieder punt heb je een schitterend uitzicht. Is het niet de plas zelf met de skyline van Rotterdam als horizon, dan is het wel mooie natuur of een leuk restaurantje. Ik had geen idee dat dit deel van Rotterdam zo pittoresk is. Het is voor mij in ieder geval reden om hier nog eens terug te komen voor dit mooie rondje.

Net de Efteling!

Een van de leukste onderdelen vond ik zelf het stuk over de houten steiger. Je loopt echt een behoorlijk stuk over een vlonder met aan beide kanten water. Geweldig!

Mijn nieuwe schoenen hielden zich bijzonder goed tijdens dit rondje. Ik had ze ditmaal zonder zooltjes aangetrokken, en wat lopen ze heerlijk licht en snel. Mizuno, dat hebben jullie goed gedaan met die Wave Inspire. Ik heb ook de indruk dat mijn chi-running trainingen echt z’n vruchten af beginnen te werpen. Ik loop rechter, ik heb veel minder last van pijntjes in zowel schenen als voeten.

Ik heb de stille hoop dat ik op de korte afstanden zonder zooltjes kan gaan lopen. Volgende week loop ik de CPC in ieder geval wel nog op mijn oude vertrouwde Asics – ik heb de Mizuno’s nog niet uitgeprobeerd op de middellange runs en ik vind het dan niet verstandig om dat meteen tijdens een wedstrijd te gaan doen. Maar de komende trainingsrondes ga ik op mijn Mizuno’s doen. Eens kijken hoe dat uitpakt.

Brasserie Taste

De dag beëindigden we met een gezellig etentje bij Brasserie Taste aan de Kralingse Plas. Wat een leuke bediening en het eten was ook meer dan prima. Ze bleven zelfs open voor ons toen de andere gasten allang vertrokken waren.

Ik kijk terug op een ontzettend leuke dag met een warm en vrolijk blogteam. Zelia, Patricia, Kelly, Niki, Petra, Eveline, Saskia, Joelle, Alyssa, wat zijn we samen een fijne groep meiden met dezelfde passie. Bedankt voor deze heerlijke dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.