Ultra Boost Adidas
hardlopen

Update: blessure

De vakantie is voorbij en ondertussen ben ik weer halsoverkop de twee drukste werkweken van het jaar ingedoken. Nog eventjes doorbijten en de hectiek is voorbij, maar pfffff het is wel even aanpoten. Ik merk dat ik daardoor echt op heel onregelmatige tijden blog op het moment. Er is in de avond gewoon heel weinig energie over om dan ook nog achter de pc te kruipen. Ook het sporten staat op een lager pitje, maar daar heb ik wel goed nieuws te melden op het gebied van de blessure! Denk ik!

De maandag na de vakantie kon ik mij weer melden bij de fysiotherapeut en wat ik zelf al dacht werd daar ook bevestigd: de boel ziet er goed uit en voelt ook goed aan. Wilfred jaste wel alsnog een aantal naalden mijn bil en been in, maar de meesten daarvan voelde ik niet of nauwelijks. Bij mijn knie in de buurt werd het ietsjes gevoeliger, ook omdat Wilfred een adertje te pakken had (gevolg: ik heb nu, meer dan een week later, nog steeds een blauwe plek daar haha!) maar heel heftig was het allemaal niet.

2016-03-19 09.57.57 2016-03-19 10.55.31

Ik mag verder gaan opbouwen tot ik ergens op de 3×15 minuten zit, iedere keer met 2 minuten wandelen tussendoor. En ik hoef pas over 2,5 week (gerekend vanaf vandaag) weer terug te komen bij de fysio. Tot nu toe zit ik op de 3×7 minuten en heb ik afgelopen weekend bij de Run2Day UltraBoost run van Adidas zo’n 2,5 km aan één stuk  kunnen lopen. Dat laatste was eigenlijk niet zo slim, maar ik heb goed naar mijn lichaam geluisterd. Tijdens het lopen heb ik eigenlijk geen moment last gehad van de knie, zelfs niet in een stukje waar we wat gingen sprinten op de schoenen om te kijken hoe die zich dan gedroegen. Vlak voor de winkel, op zo’n vijftig meter afstand denk ik, begon ik “iets” te voelen en ben ik ook meteen gaan wandelen. Het deed niet echt pijn, maar er speelde wel wat op en ik wilde de boel niet overbelasten.

2,5 kilometer is natuurlijk niet veel in vergelijking met de 21 km die ik in september vorig jaar nog liep en de 15 km van de Bruggenloop in december, maar goed, er zit progressie in en dat moet ik niet vergeten. Ik heb wel besloten dat ik de kwart marathon in Rotterdam niet ga lopen. Ik denk echt dat dat nog te vroeg komt en ik wil niet door gaan douwen terwijl dat niet verstandig is. Heel jammer, want deze run was vorig jaar echt een van de leuksten en daarom wilde ik hem dit jaar zo graag nog een keer lopen.

Maar goed, wat niet is, is niet. De dag voor de kwart sta ik overigens wel als vrijwilliger bij de mini marathon en de kidsrun, en natuurlijk ben ik de dag erna ook in Rotterdam om de lopers op de kwart en ook mijn vele loopmaatjes op de marathon aan te moedigen.

Nu al zin in, al kan ik zelf niet lopen! Wie zie ik daar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.