hardlopen, wedstrijden

Wat ga ik lopen dit voorjaar?

Nadat ik in oktober de halve marathon liep, had het lange afstandsvirus me te pakken. Dacht ik. Ik schreef me onmiddellijk in voor de CPC Halve op 8 maart, speelde met de gedachte om de halve marathon van Edinburgh te gaan lopen … enzovoorts. Ga ik dat waar maken?

Uiteindelijk moet ik voor mezelf toegeven dat dat niet verstandig gaat zijn. Ik loop in de toekomst graag weer zo’n afstand, misschien zelfs wel dit najaar, maar op dit moment lukt het me niet om de afstanden uit te bouwen. Dat heeft een heleboel oorzaken, maar de voornaamste is denk ik nog wel dat ik mezelf hierdoor een enorme druk had opgelegd om te presteren en dat verpestte de boel een beetje.

Tel daarbij op dat ik in november eigenlijk nauwelijks liep en dat december ook niet veel beter was … mijn conditie is flink teruggezakt en ik moet echt weer opnieuw opbouwen. En dat gaat niet zo snel als ik had gehoopt.

De CPC halve heb ik dan ook gecancelled. Waar ik dacht heel erg teleurgesteld te zijn, viel er eigenlijk een last van mijn schouders. Dus, wat ga ik dan wel lopen?

CPC 10 km

In plaats van de halve marathon, loop ik tijdens de CPC de 10 kilometer. Eens kijken of ik mijn tijd van vorig jaar kan verbeteren – vast wel!

Zandvoort Circuit Run

Samen met alle meiden van Just Keep Running heb ik van Runners World een startnummer gekregen voor de Zandvoort Circuit Run op 29 maart. Hoe leuk is dat? Ik loop de 12 kilometer, samen met een aantal van ons. Een aantal anderen lopen de 5 kilometer.

Kwart marathon Rotterdam

Op 12 april staat de Kwart Marathon van Rotterdam op de planning. Je loopt hier officieel 10 kilometer, en het laatste stukje over de Coolsingel is voor de show. Dit lijkt me echt geweldig – ik heb nog nooit in Rotterdam gelopen, hoewel ik in Schiedam geboren ben, mijn moeder uit Rotterdam komt en mijn ouders op dit moment in Rotterdam wonen. Tijd om daar verandering in te brengen!

Brandgrensrun Rotterdam

Op 14 mei dit jaar wil ik erg graag de Brandgrensrun lopen. Deze voert, zoals de naam al zegt, langs de grens van het verwoeste gebied door de bombardementen in Rotterdam tijdens de tweede wereldoorlog. Opnieuw Rotterdam dus, ik ga mijn schade inhalen dit jaar. Deze run lijkt me gewoon prachtig, alleen al door het historische idee dat hier achter zit.

Nike We Run Amsterdam

Vlak na de Brandgrensrun, op 16 mei, is daar dan de nieuwe We Own the Night van Nike. Dit jaar heet deze run de We Run Amsterdam run, en ik ben vastbesloten mijn tijd van vorig jaar vet te verbeteren. Ik loop met een team van zes man (even uit mijn hoofd), allemaal van de Running Club Breda en aanverwanten. Leuk!

Genoeg te lopen dus dit voorjaar, en allemaal afstanden die ik denk goed aan te kunnen. Ik kan nu focussen op de lol in het lopen en hoef me even niet druk te maken over de afstanden. Prettig.

Heb jij je al ingeschreven voor een wedstrijd dit voorjaar?

 

 

2 thoughts on “Wat ga ik lopen dit voorjaar?”

  1. Ah, ik lees nu dus inderdaad jouw blogje. Dusse, errug herkenbaar! Het is fijn om je op afstanden te richten waarvan je weet dat je ze goed aankunt. Veel plezier met rennen! Want dat is waar het allemaal om draait. 🙂

  2. Ik doe mee met de Kruikenloop in Tilburg op carnavalszaterdag.. Denk ik.. Weet ik nog niet helemaal zeker (want carnaval). Verder wil ik in Eindhoven voor Kika gaan lopen, 5km.. Mijn rondjes komen voorlopig nog niet verder dan 6,5km. Mooie lijst om te gaan lopen, succes met de voorbereidingen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.