wedstrijden

Welke wedstrijden loop ik in het voorjaar?

Op 31 december ging ik het jaar uit zonder een enkele wedstrijdinschrijving op mijn naam. Op 1 januari was dat ineens heel anders! Ik kreeg de geest en schreef me in – en nu ben ik tot en met mei onder de pannen.

Ik had een tijdje zitten twijfelen over voor welke wedstrijden ik me zou inschrijven. Na de halve van Eindhoven en de Bruggenloop kriebelde het om me toch eigenwijs weer in te schrijven voor een langere afstand, maar met het oog op mijn snelheidsdoel is dat gewoon niet zo slim. Ik moest op zoek naar kortere runs, zelfs een paar 5K wedstrijden.

Ik heb nog nooit een 5K wedstrijd serieus gelopen. Mijn allereerste, de Haagse Beemden Loop, was er eentje en ik had geen flauw idee wat een race inhield. Ik was slecht getraind, startte niet goed, moest na 2 kilometer al wandelen en eindigde met 41 minuten geloof ik haha. Daarna heb ik alleen maar 10K runs en verder gelopen. Maar als ik mezelf wil testen op de 5 kilometer, dan zal ik wedstrijdjes moeten lopen. Maar welke?

Twijfel twijfel twijfel …

Op 1 januari zat ik met mijn brakke koppie een beetje langs instagram te scrollen toen iemand – ik weet niet meer wie! – een foto postte van een wedstrijd inschrijf formulier en iets met traditioneel jezelf inschrijven voor wedstrijden op die dag. En toen was op een of andere manier het hek van de dam haha! Ik ging de dag uit met 6 wedstrijden ๐Ÿ™‚ Welke ga ik lopen?

16 januari – Light the Night Vondelparkloop 10K

Light the Night Vondelparkloop

Deze lijkt me heel erg leuk. Helemaal verlicht met zijn allen door het Vondelpark hobbelen, 10K lang. Ik heb goede herinneringen aan het Vondelpark – het laatste onderdeel van de halve marathon Amsterdam voerde door dit park en ik wist dat ik heel dicht bij de finish was. En natuurlijk liep ik twee keer door het Vondelpark voor We Run the Night waar ik mijn huidige PR neerzette.

Dit wordt voor mij een funrun. Ik maak me geen illusies dat ik hier een PR ga lopen.

14 februari – Groet Uit Schoorl Run 10K

Groet Uit Schoorl

Echt he, zoveel mensen hebben het over deze run. Dan meestal wel over de 30 kilometer, maar die is nog te hoog gegrepen voor mij. Dit schijnt een fantastisch mooi parcours te zijn. Het is wel een stukkie reizen voor mij, richting Alkmaar, maar gelukkig heb ik een lief vriendinnetje daar wonen bij wie ik kan overnachten de avond ervoor. Scheelt heel veel gedoe. Ik heb erge zin in deze run, ik hoop op mooi weer, of sneeuw! ๐Ÿ™‚

6 maart – CPC Den Haag 5K

City-Pier-City loop Den Haag 2015 Overzicht start fOTO ; Pim Ras

Jaaaa, de CPC! Deze heb ik al een aantal keer gelopen, maar altijd de 10K en nooit de 5K. Dit keer moet het er van komen. En ja, dit is een drukke wedstrijd met een groot parcours en een groot deelnemersveld, dus de tijd zal geen toptijd zijn.

Dat geeft niet. Het is voor mij een leuke manier om te proeven van een 5K race zonder dat er al te veel druk op staat. En ik loop hier hoe dan ook een PR, want mijn officiele race PR voor de 5K staat op 41 minuten of zo haha! Daar moet ik een heleboel van af kunnen lopen.

Veel meiden van de JKR crew zijn er deze dag, de meesten lopen de 10K, maar ook de halve marathon wordt gelopen. Zin in!

10 april – Kwart Marathon Rotterdam 10K

Kwart marathon Rotterdam

Ook deze loop ik weer heel graag. Vorig jaar was dit een van de leukste wedstrijden van het jaar en dit jaar krijgt hij een extra dimensie. Ten eerste omdat ik de dag er voor samen met Patricia vrijwilliger ben bij de Kids Run en de Mini Marathon. Heel erg leuk, nog nooit gedaan maar lijkt me fantastisch om mee te maken.

Ten tweede omdat ik na afloop van mijn eigen race ga kijken naar mijn loopmaatjes op de hele marathon. Vorig jaar heb ik dat ook gedaan en man wat was dat fantastisch. Run2Forty2 staat traditioneel op het keerpunt 28/41 kilometer zodat we twee keer kunnen juichen. En jeetje … als alles goed gaat loop ik daar het jaar erop. Gaat wel een dingetje worden, deze dag denk ik ๐Ÿ™‚

8 mei – Wings for Life Breda ??K

Wings for Life Breda

Op 8 mei loop ik een heel bijzondere run. Op dezelfde dag wordt op allerlei plaatsen ter wereld op precies dezelfde tijd deze run gelopen, en de opbrengst ervan gaat voor 100% naar ruggenmergonderzoek en onderzoek naar genezing van dwarslaesie. Vorig jaar vond deze run ook in Breda plaats maar was ik te laat met inschrijven. Dit keer was ik er als de kippen bij. Dat heeft namelijk een reden!

Deze race heeft geen vastgestelde finishlijn en ook geen vastgesteld aantal kilometers. Hoe sneller je je inschrijft, des te meer vooraan je staat en des te vroegerย je dus kunt starten. En des te groter je voorsprong ๐Ÿ™‚ Want! Na 30 minuten start er een Catcher Car die langzamerhand alle lopers gaat inhalen. Wanneer de Catcher Car je heeft ingehaald, lig je uit de race. Hoe vet? Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe ver ik kom op dat moment!

22 mei – Marikenloop 10K

Marikenloop

Ja, mei is een druk maandje, want twee weken na de Wings for Life loop doe ik mee aan de Marikenloop. Voor mij de allereerste keer, dus ik heb er zin in! Ik twijfelde nog of ik hier mijn tweede 5K run van moest maken, maar het is een behoorlijk eind reizen en dat dan voor een half uurtje lopen vond ik zonde. Daarnaast verwacht ik hier ook een druk parcours en op die 5K wil ik in mei kunnen knallen.

Het wordt dus de 10K. Ik ben benieuwd, de medaille schijnt ook altijd weer prachtig te zijn, dus we gaan er voor!

29 mei – Haagse Beemden Loop 5K

Haagse Beemden Loop

Ja, en dit moet hem dan worden! Eind mei, dan moet ik een heel eind zijn in de snelheidstraining … tijd om te testen. De Haagse Beemden Loop is bij mij om de hoek, maar wel vrij populair binnen Breda. Veel lopers dus, maar niet zo massaal als bijvoorbeeld een CPC of een Marikenloop. Ik moet hier mijn snelheid op de 5K goed kunnen testen. Whaah! Spannend!

De inschrijving voor deze race is nog niet gestart maar opent binnenkort. *fingers crossed*

Heb jij je al ingeschreven voor een wedstrijd in 2016?

1 thought on “Welke wedstrijden loop ik in het voorjaar?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.