weeklies

Wendy’s Week #13 – Nieuwe baan, nieuwe fiets!

Vrolijk Pasen! Hoewel … als jullie deze post lezen is het maandagavond Tweede Paasdag en is Pasen al weer bijna voorbij haha. Ik hoop in ieder geval dat jullie fijne dagen gehad hebben, net zoals ik. Daar was ik wel aan toe na de afgelopen twee weken rollercoaster op mijn werk. Wat sporten betreft: ik liep één keer deze week, maar wandelde des te meer vanwege werk en een fiets die nog steeds kapot is. Beweging te over dus. Lees je mee hoe mijn week was?

Maandag

Als ik een dag geen foto’s heb betekent dat meestal dat ik het rete-druk heb. Zo ook vandaag. Ik wist na het weekend dat ik een week in zou gaan met heel erg veel trainingen geven en een agenda die letterlijk back-to-back vol zat met afspraken. En ja, ik zag er tegen op. Wat wel hielp was de wetenschap dat ik vrijdag vrij zou zijn, en dat dat dus een lang weekend betekende inclusief de vrijdag en de maandag.

Dinsdag

Deze dag zat ook vol afspraken, maar tijdens een daarvan (een project start-up bespreking waarvan ik heel veel energie kreeg) druppelden de eerste berichten over een aanslag in Brussel binnen. Veelal via mobiele telefoons. Afschuwelijk. Er is al zoveel over gezegd dat ik dat niet nog een keer ga doen …. maar wat zijn er toch zieke mensen op de wereld.

Ik zat bijna niet achter mijn pc die dag, en kreeg het nieuws dan ook maar mondjesmaat mee. Het kwam eigenlijk pas in volle kracht binnen toen ik op het station van Tilburg stond. Er was veel spoorwegpolitie op de been en op Breda werd dat er niet veel beter op. Op zich wel goed natuurlijk, extra beveiliging maar het zet je wel meteen weer met je volle gedachten bij de gebeurtenissen van die dag.

Wendys Week 13-1

In de treincoupé trof ik een brandweerman en vervolgens ook weer politie. “Gelukkig” betrof het hier geen verdacht pakketje, maar “slechts” een passagier die onwel geworden was. Er hing een heel gespannen sfeertje in de trein, bah. Niet fijn!

Woensdag

Wendys Week 13-3

Zo, van downs naar ups gesproken zeg. Twee trainingen die mijn volle aandacht trokken en ik kon gewoon niet op tijd naar huis om te gaan sporten. Ik was blij dat deze week nog maar één werkdag zou duren, want intussen begon ik mijn rug en knie goed te voelen. Ik stond zo’n zes uur op mijn benen deze dag en toen ik naar huis wandelde (mijn fiets is nog steeds stuk) had ik echt last van de blessure. Oei. Niet goed.

Wendys Week 13-2

Bij thuiskomst sloeg de mineurstemming wel meteen om, want ik trof daar een stuiterende echtgenoot aan met heel erg goed nieuws – hij heeft een prachtige nieuwe baan gevonden hier heel dichtbij en gaat per 4 april aan de slag. Yay! Wat ontzettend fijn en snel! Natuurlijk ging er een flesje champagne open en ook een bak met ijs. Dat moest gevierd worden natuurlijk!

Donderdag

Wendys Week 13-5

De laatste werkdag voor de vrije dagen en ook deze zat weer tjokvol gepakt. Tijdens de training in de middag kwam het nieuws dat Johan Cruijff gestorven was, daar schrok ik toch wel even van. Natuurlijk was hij ziek, dat wisten we allemaal, maar de laatste berichten waren behoorlijk positief, dus dit kwam toch onverwacht. Op de terugweg naar huis kreeg ik te maken met een wisselstoring, dus op Breda was het super druk met allemaal wachtende mensen. Mijn trein reed uiteindelijk niet, maar gelukkig was Arno zo lief om me op te komen halen.

Vrijdag en het paasweekend

Wendys Week 13-7

Het paasweekend hadden we alleen maar afspraken met familie en verder heerlijk rust, erg fijn. We brachten nog een bezoek aan mijn ouders die deze paasdagen in de auto zouden stappen om richting Griekenland te rijden. Ze blijven er maar liefst een half jaar en ik moest ze natuurlijk wel even gedag knuffelen. Wat een gek idee dat ze ineens zo ver weg zitten. Wel fantastisch voor ze hoor, dat ze dit avontuur gewoon nog aan gaan. Ik hoop dat het ze bevalt en dat ze heerlijk weer hebben.

Wendys Week 13-10

Verder spendeerde ik mijn tijd vooral aan allerlei klusjes die nog gedaan moesten worden. Zo zette ik mijn vouwfietsje weer in elkaar, trof ik voorbereidingen voor de fotowall die uiteindelijk boven mijn bureau komt te hangen en zette ik al mijn duikspullen op de foto zodat ik die te koop kan zetten. Ik begon ooit met hardlopen omdat ik dook, en merkte dat mijn conditie heel erg slecht was. Twintig kilo aan apparatuur de dijk opsjouwen gaat je niet in je koude kleren zitten. Intussen hangen die duikspullen al twee jaar te versloffen op zolder omdat ik hardlopen zoveel leuker vind (oeps). Dus het is tijd om te kijken of ik er iemand anders blij mee kan maken.

Wendys Week 13-8

Ook kocht ik een nieuwe fiets dit weekend. Het vouwfietsje heeft zijn beste tijd gehad en omdat ik de laatste tijd dus naar het station wandelde, besefte ik hoe fijn het is om in de trein te stappen zonder een loodzwaar ding dat je mee moet zeulen. En dus kocht ik van het geld dat ik had ontvangen voor mijn verkochte Macbook een nieuwe fiets. Het is een Batavus Dinsdag, en hopelijk komt ie ergens donderdag binnen. Vanaf die dag ga ik dan naar het centraal station fietsen in plaats van naar het kleine stationnetje hier in de buurt. Langer fietsen, maar wel met bewaakte fietsenstalling, dus hopelijk kan ik dan langer van mijn fiets genieten! Meer beweging dus, dus dat is mooi meegenomen.

Wendys Week 13-12

Over beweging gesproken, ik liep nog wel een rondje hoor, deze week. Zondag maakten we gebruik van het mooie weer om mijn 3×7 nog eens te lopen. Arno ging mee en bedacht een mooie route. En het ging wederom goed! Ik tikte net niet de vier kilometer aan zonder last te hebben gehad van de knie, fijn! Komende dinsdag gaan we weer verder proberen. Dit keer zonder Arno, want die kreeg (oh ironie) dit keer wel last van zijn knie. Hij is wat hardlopen betreft ongetraind en ik denk dat dit net iets te veel was.

Komende week is er gelukkig wat meer rust in de tent. Dinsdag avond ga ik hardlopen met de Breda Running Crew (die op dit moment uit twee leden bestaat – wie gaat er nog meer mee??). Woensdagavond ga ik weer sporten op de sportschool en donderdag heb ik een borrel. Volgens mij is het vrijdag voor ik het weet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.