weeklies

Wendy’s Week #14 – Biertjes, spierpijn en hamburgers

Dat was een leuke week! Zomertijd ging in, en ineens waren de avonden een stuk lichter. Daar maakte ik in het begin van de week meteen gebruik van door heerlijk een stuk te gaan lopen (te veel eigenlijk maar hey …). Tel daarbij een intense workout op woensdagavond bij op en de rest van de week liep ik krom van de spierpijn, oeps! Maar goed, het heerlijke weer in het weekend maakte dat weer helemaal goed, en de verjaardag van mijn man ook 🙂

Dinsdag

Ook deze week zat weer bommetje vol met trainingen en ik moet eerlijk zeggen dat ik er een klein beetje tegenop zag deze week. Het waren ook allemaal pittige groepen om voor te staan en dan is het gewoon echt aanpoten. Ik had wel iets leuks om naar uit te kijken, deze avond was de eerste Tuesday Run van de Breda Running Crew. Binnenkort schrijf ik daar nog wel een uitgebreider artikeltje over, maar laten we zeggen dat het de meest perfecte avond was om te gaan lopen. Niet te koud, niet te warm, nog licht, twee aardige loopmaatjes.

2016-03-29 19.28.35 HDR 2016-03-29 19.28.51

We liepen gezamenlijk een rondje Haagse Beemden Bos en hoewel ik van te voren had gezegd dat ik geblesseerd ben en dus moest wandelen tussendoor, heb ik hier en daar wel gesmokkeld. Ik mocht die avond eigenlijk 3×8 minuten hardlopen met iedere keer twee minuten wandelen van te voren, en daar had ik mijn horloge ook op ingesteld. Maar jaaaaa … ik had ook twee minuten inwandelen gescheduled en die heb ik natuurlijk gewoon hardgelopen. Dus het werd 1×10, 2×8.

Bij de laatste 8 minuten, aan het einde, begon ik mijn knie ietwat te voelen. Maar het is wel anders dan voorheen. Voorheen begon mijn bil en heup te mekkeren, dan ging mijn knie meedoen en voor ik het wist moest ik echt stoppen met hardlopen vanwege de pijn. Daar viel niet doorheen te lopen. En na een stukje wandelen kon ik ook niet weer gaan hardlopen, want dan kwam het net zo hard terug.

Inmiddels zit er een zeurtje in de knie op een gegeven moment. Het doet niet eens echt pijn, het is meer alsof die spier daar stijf wordt. Dan ga ik toch wel wandelen hoor, want ik wil de boel niet forceren. Maar dit keer liep ik die 8 minuten dus uit, en heb ik weer 2 minuten gewandeld. En daarna was ik dus nieuwsgierig of ik nu dan wel gewoon weer kon hardlopen. Dus ik heb er nog extra 4 minuten achteraan geplakt en dat ging dus prima. Fijn! Het was zo lang geleden dat ik de 5km weer op mijn klokje zag, ik werd er helemaal vrolijk van.

Woensdag

2016-03-31 10.50.28

Ik werd woensdagavond bij Train je Leven prompt bestraffend toegesproken door Lisette, “niet te snel opbouwen hoor!!”. Ze heeft natuurlijk helemaal gelijk. Ik ga dus de komende weken weer braaf verder waar ik was, op 3×9. En misschien blijf ik daar ook even voordat ik weer doorpak naar meer. Maar het gaat dus goed, het opbouwen gaat tot nu toe prima. Op woensdag hadden we een pittige kracht- en coretraining waarbij de focus voornamelijk op heupen, billen en hamstrings lag en boy oh boy dat heb ik geweten.

Waar ik op de grondoefeningen nog het gevoel had dat ik niet het onderste uit de kan haalde (ik heb dan ook gevraagd aan Lisette om me een spreekwoordelijke schop onder mijn reet te geven volgende keer) deed ik bij de krachtoefeningen dusdanig mijn best dat ik na afloop echt benen van rubber had. En de volgende twee dagen waren behoorlijk afzien wat spierpijn betreft, au! Maar goed, hey, zonder spierpijn heb je ook niet het gevoel dat je wat gedaan hebt he?

Donderdag – vrijdag

De twee dagen erna waren gewone werkdagen, niets meer, niets minder. Vol met trainingen, en aan het eind van de vrijdagmiddag was ik toch echt wel blij dat het weekend was zeg.

Zaterdag – Zondag

En wat voor weekend! Geen afspraken en alleen maar leuke dingen. Ik ben bezig mijn duikspullen te verkopen omdat die ongebruikt op zolder hangen, dus er kwamen wat mensen langs voor spulletjes en die namen ze gelukkig ook mee. Ik herinstalleerde mijn computer en zette er ook meteen Windows 10 op, en hij loopt weer lekker. Verder rommelde ik wat in huis aan, beetje opruimen, beetje uitslapen, en natuurlijk me inschrijven voor de Dam tot Dam. Het was weer een zenuwen-bedoening, gelukkig had mijn man ook de queue aangezet, want die kwam er wel doorheen en ik niet. Rond 13.30 had ik dan mijn inschrijving te pakken, yeah! Ik hoop dat ik in september in ieder geval al weer 16 kilometer kan lopen, nu al zin in! ‘s Avonds lekker filmpje kijken met zijn twee, en in no time stond zondag al weer voor de deur.

2016-04-03 14.36.27 2016-04-03 15.12.17-1

Arno was die dag jarig dus dat begon al met cadeautjes op bed. Rond 14:00 vertrokken we op de fiets naar de stad, want het was echt zulk lekker weer dat het zonde zou zijn om met de auto te gaan. Leuk dat we zijn verjaardag konden vieren met de eerste heerlijk warme dag van het jaar. Terrasje, biertje, zonnebrilletje, oh wat fijn! Tegen een uurtje of vijf vertrokken we naar Eetcafe Walkabout waar ze australische gerechten serveren. Van emu tot kangoeroe steak, maar vooral ook hele grote hamburgers. Zo groot als je hoofd zo ongeveer 🙂

2016-04-03 16.57.042016-04-03 15.16.40

We zaten echt bommetje vol na afloop en ik moet eerlijk zeggen dat de biertjes er ook goed in hadden gehakt. Ik heb niet veel gevoeld van de wind op de terugweg hihi. En van het plan om die avond nog een rondje te gaan lopen kwam ook niet veel.

Nou ja, de komende week zit vol met leuke sportieve dingen – ik ga morgenavond naar een lezing en training over de “Souplesse Methode” van Klaas Lok (26-voudig nederlands kampioen hardlopen) en woensdagavond naar de boekpresentatie van Annemerel inclusief een stukje training dacht ik. En in het weekend ben ik beide dagen bezig als vrijwilliger op de verschillende onderdelen van de Rotterdam Marathon. Leuk leuk leuk!!

 

1 thought on “Wendy’s Week #14 – Biertjes, spierpijn en hamburgers”

  1. Gaaf zeg, die 5 weer te zien! Al met al weer een heerlijk weekje als ik het zo lees. Enne… Nog gefeliciteerd met Arno!
    Tot zaterdag en/of zondag, ik ga je opzoeken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.