Weeklies #3
weeklies

Wendy’s Week #5

Weeklies #3

Dit was een enorm afwisselende week met nieuwe inzichten, leuke dingen op het werk maar ook balen wat sport betreft. En ja, ik had deze week meer artikelen moeten plaatsen, which I didn’t. Deze week probeer ik het gewoon weer opnieuw πŸ˜‰

Maandag

Mijn week begon eens heerlijk rustig, met een dagje thuiswerken. Ik had totaal geen afspraken staan zag ik die ochtend toen ik in mijn agenda keek. Tel daarbij op dat ik nog flink aan het hoesten was, en een en een werden al gauw drie. Ik verzette die dag bergen met werk bij een lekker warm kacheltje en met sloten thee.

Verder bestelden mijn man en ik die dag eindelijk het tuinhuisje waar we al weken naar keken. Hij zou vrijdag geleverd worden, yay! Eindelijk plek om alle spulletjes die nu in de garage in de weg staan een plaatsje te geven. Scheelt ook weer Β met het naar buiten sjouwen van mijn fietsje elke dag.

Dinsdag

Deze dag stond er een belangrijke livegang op de planning, en mijn dag zat aan elkaar geknoopt van de afspraken. Ik merk dat ik wat werk betreft steeds meer mijn plek begin te vinden – wat vind ik leuk, wat niet, waar ben ik goed in en wat past dan bij mij? Grappig toch dat dat altijd weer in beweging blijft.

Deze week merkte ik dat echt: je mag echt wel voor jezelf bepalen wat je leuk vindt en wat niet, en het is niet erg als er dingen zijn die je niet wilt, kunt of leuk vindt. Deze week zat stampvol met afspraken en werk, en toch kwam ik zelfs aan het eind van de week nog vol energie terug naar huis. Fijn!

Heel belangrijk soms: even een check met jezelf of je wel de dingen doet die voor jou zinvol zijn.

Woensdag

De ochtend begon pittig met een fysio afspraak. Dit keer zette Wilfred me een keer overeind toen hij met de dry-needling begon en allemachtig, ik schrok me een ongeluk! Ik had bedacht om een foto’tje te maken van het prikken maar ik liet van schrik de telefoon zowat uit mijn handen vallen haha! De naalden gingen zoveel dieper mijn been in dan ik dacht – ik had er geen flauw idee van want je voelt het aanprikken en het heen en weer porren nauwelijks. Wat je voelt is de triggerpoint die geraakt wordt.

Ik maakte er uiteindelijk een filmpje van en plaatste dat op Instagram. Veel gegriezel alom hihi. Sorry mensen! Ik zal ‘m hier niet opnieuw plaatsen, worden jullie niet blij van denk ik πŸ˜€

‘s Avonds ging ik weer sporten op de sportschool en dat ging dit keer een stuk beter dan de vorige keer. Wilfred had ook al gezegd dat hij dacht dat er vooruitgang zat in de spieren. Ik had die dag ook wat minder last van pijn – het voelde meer aan als een flinke spierpijn dan het lamlendige zware pijnlijke gevoel van de weken er voor.

Donderdag

Ik zag wel een beetje op tegen deze dag. Van 9 uur tot 4 uur back to back afspraken met nauwelijks tijd om te eten tussendoor. Iedere keer neem ik me voor om me dit niet te laten gebeuren en toch gebeurt het iedere keer weer. Dit keer had ik geluk, want van de zes afspraken vielen er maar liefst drie uit en de overige afspraken waren echt heel erg leuk.

Ik had toch nog wel wat last van mijn been en in de loop van de dag kreeg ik flinke spierpijn van het sporten van woensdagavond. Ach ja, shit happens. Ik sloot de dag af met boodschappen doen met mijn lief en plofte vervolgens in bed.

Vrijdag

Laatste werkdag! Ik merkte al heel duidelijk dat we de carnavalsweek in gingen, want het was echt super rustig op mijn werk. Vrijdag bij een gemeente is sowieso al de algemene dag om vrij te nemen als je niet fulltime werkt, maar deze dag was echt rustig to the extreme. Soms ook wel lekker omdat je dan die huge to-do list kan wegwerken πŸ™‚

‘s Middags had ik een afspraak bij een nieuwe kapper in Tilburg. Deze kapper staat bekend als een echt goede kapper en zit op de weg tussen het station en mijn werk, dus super handig. Ik was al heel lang niet naar de kapper geweest en ik vind het toch altijd weer spannend. Snapt een nieuwe kapper mijn breekbare, fragiele, eigenwijze haar? Inmiddels loop ik rond met een bob – achterkant is net iets korter dan de voorkant en ik vind het een leuke coupe, maar het is zoals altijd als je bij de kapper vandaan komt: je krijgt het zelf toch nooit zo voor elkaar als toen je in de stoel zat haha!

Het is wel echt heel goed geknipt, lijkt ook veeeeeel dikker dan het in werkelijkheid is πŸ™‚ Nu nog een goede egale kleur er in en ik ben ook weer klaar.

Zaterdag en Zondag

Yay weekend! Jammergenoeg had ik zaterdag weer eens een enorme allergische reactie ergens op, ik bleef maar niezen niezen niezen. Uiteindelijk word ik daar gewoon zo moe van dat ik het moeilijk vind om in beweging te blijven. Ik zou eigenlijk gaan hardlopen, maar zag dat niet zitten.

Wat wel geweldig was, was dat mijn prachtige nieuwe Traveler’s Notebook werd geleverd. Ik kocht deze bij Anja van Adori Made With Love, en is met de hand gemaakt en geverfd. Zo zo zo mooi! Binnenkort zal ik wel eens wat meer vertellen over TN’s en hoe ik ze gebruik.

‘s Avonds hadden we vrienden over de vloer, super gezellig. Ik had pulled pork gemaakt in de slowcooker, dat was een hit, en vervolgens keken we horrorfilms. Eentje (Rubber) was echt de meest weirde film die ik ooit zag. De ander (Mirrors) was wel genuinely creepy. Goede afsluiter!

Zondag wilde ik dan toch echt een stukje hardlopen. Van Wilfred mocht ik 3×8 proberen en zeker gezien zijn positieve berichten van afgelopen woensdag ging ik er eigenlijk klakkeloos van uit dat dat ook goed zou gaan.

Yah, I was wrong.

Sowieso stond ik op met een pijnlijke bil en kuit – geen idee waar dat dan vandaan kwam? Dat trok niet echt weg, maar echt heel pijnlijk was het ook niet. Dus, hardlopen jij! Inlopen ging goed, en 2×8 met een minuutje wandelen tussendoor ging prima. De 3e keer 8 minuten ging voor een groot deel wel goed, hoewel ik wel begon te voelen dat ik flink wat aan conditie heb ingeboet (dahaaaag snelheid …). En voor ik de laatste minuut inging begon de knie weer te branden. Ik heb wel even een potje staan vloeken, sterker nog, thuis heb ik een flink potje zitten janken.

Laten we hopen dat de komende keer beter gaat …

1 thought on “Wendy’s Week #5”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.