Week1
weeklies

What's in a Week #1

Eigenlijk lopen mijn weken van maandag tot zondag, maar omdat dit de allereerste “What’s in my Week” is, pik ik er stiekum de voorliggende zondag nog bij, want dat was toch wel een heel bijzondere dag.

Op zondag liep ik de 10km Singelloop hier in Breda, een race waar ik het hele jaar naar uitgekeken had en tegenop had gezien. Fieke en Francien van GirlsLove2Run stelden mij in januari een #makeitcount ultimatum, en na vallen en opstaan gedurende het hele jaar ging ik dat doel dan eindelijk waarmaken. Ik liep de Singelloop in 1:13:48 – niet bijzonder snel, maar voor mij wel heel bijzonder, want ik liep hem helemaal uit zonder te wandelen, en het was de langste afstand die ik tot dan toe liep.

Op maandag kwam ik tot de ontdekking dat ik een spiertje had verrekt in mijn voet. Rustig aan doen maar, hoewel ik eigenlijk stond te popelen om weer te gaan lopen. Het was nog steeds schitterend weer en de zon kwam op in de nevel die over het weiland achter ons huis hing. Ik hinkelde rond op mijn werk en had een drukke dag. Dinsdag verliep niet veel anders.

Op woensdag werkte ik thuis en vertrok ik in de loop van de namiddag richting Alkmaar naar goede vriendin B. We maakten samen anderhalve fles wijn soldaat, bestelden sushi, en hadden een ouderwetse meidenavond. Heerlijk! En passant keken we ook nog even naar Pacific Rim. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest denken: heerlijk vette actie maar met vlagen bijzonder slecht geacteerd, campy en over the top.

Donderdag brak aan als mijn laatste werkdag die week. Ik was wat later thuis dan ik wilde, en plots stond mijn tripje Parijs met mijn moeder voor de deur. Dat resulteerde in een wervelwind aan activiteiten (dammit! waar is die spijkerbroek!), een poging tot vroeg naar bed gaan (ahahah) en een hele vroege wekker.

Op vrijdag, zaterdag en zondag dwaalde ik heerlijk met mijn moeder door Parijs. We hadden een klein doch schoon hotelletje, aten de eerste avond bij de Mac (hihi), de tweede avond bij een heerlijke italiaan, dronken sloten koffie en thee en zagen zowel de Champs Elysees als een kilometers lange vlooienmarkt. Het weer was schitterend (blauwe lucht, hier en daar een wolk) en de gesprekken goed.

Wat brengt deze week? Nou, ten eerste de lancering van deze site. Er komt waarschijnlijk nog een andere layout, maar voor nu is deze even goed genoeg. Verder ben ik deze woensdag jarig (ik vier het zaterdag) en hoop ik op die dag toch echt weer even een klein rondje te lopen als de voet en het weer het een beetje toestaan. Komende dagen zal ik verder bouwen aan dit blog en het concept een beetje uit de doeken doen. Tot dan!

 

1 thought on “What's in a Week #1”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.