weeklies

What's in a Week – 2014 #1

What's in a Week 2014 #1

 

Waar ik vorig jaar met goede moed begon aan dit log, heeft het nu al weer een tijdje stilgelegen. Het einde van 2013 werd gekenmerkt door wat persoonlijke ellende, en ik had geen zin en puf om te bloggen. Het nieuwe jaar is echter begonnen, en daarmee wil ik dit logje ook weer nieuw leven in blazen! Bij deze dus de “What’s in a Week” – de eerste van 2014!

Vorige week zondag startte langzaam na een avondje Long Distance Calling in de 013 in Tilburg. Ik ben altijd zo brak na een concert, of ik nu iets gedronken hebt of niet. Je stopt er blijkbaar toch een enorme berg aan energie in, en dat voel je de dag erna 🙂 Dat werd dus een dagje lummelen en in de avond met mijn lief naar het kerstbomenvuur in de buurt. Vlammen van twintig meter hoog! We waren onder de indruk.

Maandag was een rustig dagje op het werk – even inkomen weer, mail checken, wat vergaderen, gelukkig nieuwjaar wensen. Er viel een (nep)roos op mijn bureau met alvast een valentijnsuitnodiging – van een leverancier voor een lunch.

Dinsdag had ik alweer een dagje vrij. Lief had de auto nodig voor een sollicitatiegesprek en ik had geen zin om vier uur te spenderen aan trein-reistijd naar mijn werk. In plaats daarvan reed ik met lief mee, die mij bij de plaatselijke Primark dropte en me later weer op zou halen. Ik kocht wat basics, waaronder een winterjas, voor weinig en viel vervolgens als een blok voor een tas. Niet bij de Primark natuurlijk en dus ook niet voor weinig. Nou ja, heel duur was ie ook niet, maar wel meer dan ik had bedacht die dag uit te geven. Ach. Tja. Oeps. Toch meegenomen. Lief kwam mij weer ophalen en tot onze verbijstering belde het bedrijf waar hij net was geweest met bijzonder positief nieuws. Het moet heel gek lopen wil 2014 niet beginnen met een nieuwe baan voor mijn echtgenoot.

Woensdag – wat deed ik woensdag eigenlijk? Werken? Het was in ieder geval een hele rustige dag, want ik heb niet eens foto’s.

Donderdag bestond wederom uit werken, onderbroken door een goed verzorgde nieuwjaarslunch op kantoor en afgesloten door een gezellige borrel/etentje met collega’s. We aten bij Tilt! in Utrecht, een gezellig eetcafe waar ik voor het eerst in mijn leven een kikkererwtenburger at. Lekker, maar wel erg veel en ik kreeg hem met geen mogelijkheid op. Ook droeg ik die dag een nieuw bloesje met hartjes van de Primark waar ik zelf nogal over twijfelde, maar die bij bijzonder veel collega’s in de smaak viel. Nog nooit zoveel complimentjes gehad over een kledingstuk o.O

Vrijdag ben ik normaal vrij, maar ditmaal werkte ik vanuit huis ongeveer een halve dag vanwege een groot project dat gedurende vrijdag, zaterdag en zondag live zou gaan. Ook deed ik boodschappen vanwege een etentje voor beste vriend IJ en zijn vriendin C die langs zouden komen die avond (zijn verjaardagscadeautje aan mij, een abonnement op de National Geographic, viel die dag ook op de mat, leuk!). Het was ontzettend gezellig en ze straalden helemaal. De ontknoping van die saamhorigheid liet niet lang op zich wachten want …

Zaterdag werd gedomineerd door een telefoontje van IJ dat hij en C vanaf dat moment verloofd waren. Blij blij blij! Dat is nog eens een leuke verrassing! Verder deed ik een intervaltraining met de Running Club Breda waarbij ik uiteindelijk toch meer dan acht kilometer liep, ondanks een geblesseerde knie. Ook fabriekte ik twee zelfgebreide cols voor bij mijn nieuwe winterjas. Nieuwe hobby 🙂

En nu is het zondag, en type ik dit vanaf mijn bureau op het werk. Project van vrijdag loopt namelijk nog door, en vandaag is het testen geblazen. Het liep allemaal voorspoedig, op een hardnekkige glitch na. Laten we hopen dat we deze nog op gaan lossen. Verder is het wel heel gezellig hier met collega’s zo op zo’n gekke dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.