hardlopen

Window shopping run met GL2R Rotterdam

Loop jij altijd alleen, of loop je altijd samen met een crew? Of wissel je alleen trainen af met af en toe samenlopen met hardlopers uit jouw omgeving? Als je alleen loopt kun je je helemaal op jezelf concentreren. Op je techniek, op je ademhaling. Of je kunt lekker je hoofd leeg lopen. Als je met anderen loopt, dan kun je je aan elkaar optrekken, elkaar uitdagen, en misschien meer uit jezelf halen dan je in je eentje zou doen.

Samen met Patricia van Donderdesign geschreven.

Hardlopen met een crew is leuk! Inmiddels zie je door het hele land verschillende groepen ontstaan die samen lopen en workouts doen. Vanuit GirlsLove2Run zijn er zo ook een aantal crews ontstaan waarbij je je op verschillende tijden gratis kunt aansluiten en waar je een leuke run kunt doen met een heel aantal gelijkgestemden. Patricia en Wendy liepen maandagavond mee met de allereerste run van GirlsLove2Run Rotterdam!

Het is de bedoeling dat deze runs onder leiding van Daisy, Anna, Madelon, Simone, Stefana, Demi en Shanna iedere maand gaan plaats vinden in Rotterdam. De eerste training was alvast een succes, want ondanks het slechte weer kwamen er maar liefst 125 meiden opdagen.

Window shopping run met GL2R Rotterdam

Wendy

Omdat ik nog maar zo kort bij Just Keep Running schrijf heb ik het grootste deel van de club nog niet in real life ontmoet. Zowel Patricia als ik hadden zich ingeschreven voor deze run, dus dat was meteen een mooie gelegenheid om van te voren even met elkaar te gaan eten en bij te kletsen. Dat was echt heel erg gezellig! Voor we het wisten was het al tijd om af te rekenen en naar de Runners World winkel even verderop te gaan.

Ik vond de run prima geregeld, zeker gezien er zoveel mensen op waren komen dagen en het weer echt slecht was. In de winkel kon je keurig je spullen kwijt gesorteerd naar naam zodat je je tas ook snel weer terug zou vinden. Daarna startten we op het Doelenplein met een warming up, waarna we gesplitst werden in een aantal groepen. Een voor een vertrokken die op een run door de stad.

Patricia

Op het doelenplein haakte ook Tessa, waarmee ik op een zaterdag train bij ons staan. Wij vertrokken als tweede groep. Na ongeveer 1,5 km kwamen we op de lijnbaan aan  en mochten we lunges gaan doen. 20x en dan sprinten naar de Burger King en rustig weer terug om dit nog een keer te doen.

Window shopping run met GL2R Rotterdam

Vanaf de Burger King gingen we weer verder. Door de koopgoot, langs de winkels, langs de laurenskerk en aan het einde van het marktplein richting de bibliotheek. Daar stond de 2e ronde oefeningen op ons te wachten. Sprinten op 60%, 80% en 100%. Dit deden we weer twee keer voordat we aan ons volgende stuk hardlopen verder gingen. Bij station beurs namen we de trap naar beneden, het station door en weer omhoog aan de andere kant. Voor voormalig Donner moesten we weer aan de slag. Dit keer kregen we een oefening om de looptechniek te verbeteren. De oefening die mij niet heel gemakkelijk af ging, Wendy lukte dat beter.

Na het laatste stukje hardlopen kregen we de cooling down. Die was erg fijn. Dribbelend gingen we naar de winkel waar een hapje en een drankje op ons stonden te wachten.

Het was leuk om samen met Wendy deze run te doen.

Foto’s via GL2R Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.